tiistai 22. syyskuuta 2015

OOTD: Kissojen yö

kissat4 kissat3 kissat2 kissat1
Takki: Mango, Farkut: H&M, Villahuivi: Global Accessories, Neule: Uniqlo, Huoleton rönttöisyys: Mallin oma


Hahaa, arvatkaas mitä! Vaikka nää kuvat onkin jo parin viikon takaa, niin mullapa oli tää tismalleen sama asu päällä tänään, eli nää on kerrankin ihan legitiimit päivän asu -kuvat!

Kaikki varmaan tiedätte sen kiusallisen paikkansa pitävän sanonnan: Älä tee tänään mitään, minkä voit jättää huomiseen. Ja sitten joskus: Älä tee tänä vuonna mitään, minkä voit jättää ensi vuoteen. Ties kuinka monena syksynä (varmaankin noin neljänä) ollaan kavereiden kanssa puhuttu, että "nyt vois kyllä mennä vihdoin sinne Korkeasaaren Kissojen yöhön", eikä sitten kuitenkaan koskaan menty, mutta "ens vuonna sit ihan varmasti". No joo. Tänä vuonna tähdet olivat ilmeisesti viimein oikeassa asennossa, sillä me ihan totta Jutan kanssa mentiin! Jotain kohtaloon liittyvää tässä oli selkeästi pelissä muutenkin, sillä edellisenä päivänä vettä syytänyt taivas oli kauniin sininen ja lämpöäkin oli vielä alkuillasta liki 20 astetta. Korkeasaaressa ilta viileni kuitenkin nopeasti, joten villavaatteet olivat ihan tarpeen.

Me mentiin paikan päälle paitsi katsomaan niitä kissoja, myös kuuntelemaan Lake Jonsin keikkaa. Meitsi ei tiennyt bändistä etukäteen mitään, vaikka Jutta olikin joskus aiemmin yrittänyt kovasti saada mua kuuntelemaan niiden sinkkua. Eipä ehtinyt eka biisi kauaa soida, kun musta tuli jo ihan fani. Bändi itse luonnehtii musiikkiaan lake garageksi (vai olikos se toisinpäin), mikä kuulostaa samaan aikaan tosi oudolta mutta kuitenkin hyvin osuvalta. Suosittelen kyllä menemään ihan heti just nyt YouTubeen ja kuuntelemaan vähän superhyvää musiikkia! Mä olen maailman laiskin käymään keikoilla, mutta kun joku bändi on noin hyvä livenä, niin pakkohan se on mennä toistekin.

Ei ne kissatkaan pettymystä tuottaneet, toisin kuin yleensä eläintarhassa tuppaa käymään. Manuleista nähtiin vain karvainen takapuoli (googlailtiin niitä kyllä sitten senkin edestä Annan kanssa lauantaina, manuli on mun uusi toteemieläin), mutta muuten saldo oli oikein mainio. Saatiin ihastella söpöjä ja pörröisiä lumileopardin poikasiakin ihan rauhassa, kunnes tajuttiin, että ruokinta olikin viereisessä häkissä. Todistettiin myös aito lavastettu Avara luonto -momentti leijonahäkin edessä, kun kisumisut tappelivat hirvenpotkasta.

Mulla on vähän ristiriitaisia fiiliksiä, mitä eläintarhoihin tulee. Moni tuntuu tuomitsevan ne suoralta kädeltä eläinrääkkäykseksi, ja vaikka olenkin sitä mieltä, että yhtäkään eläintä ei alun alkaenkaan olisi pitänyt ryöstää luontaisesta elinympäristöstään ihmisten ajanvietteeksi, ei juttu minusta ole ihan niin mustavalkoinen. Ihmisillä on usein sellainen ideaali käsitys luonnosta, että siellä ne söpöt eläimet vaan chillaa ja laulaa musikaalikappaleita, mutta todellisuudessahan monille eläimille elämä on jatkuvaa selviytymiskamppailua. Häkkiään kiertävä tiikeri on varmasti stressaantunut ja kärsii, mutta uskon, että eläimillä voi olla eläintarhassa myös ihan mukavat oltavat – ruokahuolto pelaa eikä petoja tarvitse pelätä. Kissojen yö kerää varoja uhanalaisten amurintiikerin ja amurinleopardin suojeluun, ja eläintarhojen toiminnalla on myös pelastettu joitakin lajeja sukupuutolta. Maailma olisi paljon parempi paikka ilman ihmisten sekaantumista, mutta musta on hienoa, että tehtyjä virheitä yritetään myös aktiivisesti korjata.

Kissaeläinten ruokinnan lisäksi oli järjestetty myös kaikenlaista muuta ohjelmaa isoille ja pienille vierailijoille. Kasvomaalaukset jätettiin tällä kertaa välistä, mutta värikkäitä valoja fiilisteltiin senkin edestä ja naurettiin, miten loistava treffipaikka Korkeasaari oliskaan sinä iltana ollut. Tultiin lauttarantaan juuri sopivasti ihastelemaan valosirkusta. Esiintynyt ryhmä jää valitettavasti nyt nimettömäksi, kun en kaivamallakaan löytänyt mitään tietoa. Näytös sai mut ekaa kertaa tänä syksynä fiilistelemään pimeyttä. Valokarnevaalia ja Lux Helsinkiä odotellessa!

Jaahas jaahas, nyt pitääkin alkaa lopetella ja siirtyä sohvalle odottelemaan Ensitreffejä alttarilla. Mun ei ollut mitenkään tarkoitus alkaa katsoa ko. sarjaa, mutta kun yhden jakson katsoi, niin eihän seuraavaa voinut katsomattakaan jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti