sunnuntai 27. syyskuuta 2015

7. päivä New Yorkissa: Korkeakulttuuria ja pussiviiniä Central Parkissa

Maanantaina minä ja Jutta tehtiin jotain, minkä kaikki matkaoppaat ehdottomasti kieltävät: kierrettiin Met ja luonnonhistoriallinen museo neljässä tunnissa. Siis yhteensä. Kuten arvata saattaa, viiletettiin melkoista haipakkaa näyttelysalien läpi, mutta kyllä siitä kokonaisvaltaisesta pikavisiitistä jäi käteenkin paljon! Musta ois ihanaa haahuilla tuntikausia Metissä ja tutkailla hartaasti jok'ikistä teosta, mutta kun ensimmäisellä NYCin reissulla on niin paljon muutakin nähtävää! Fast art -kierroksen jälkeen jatkoimme Central Parkin länsipuolelle American Museum of Natural Historyyn esihistoriallisten luurankojen pariin. Museon vetonauloja ovat tietenkin hirmuliskojen monimetriset luurangot ja käsittämättömän taidokkaasti luodut dioraamat, joiden edestä meitsiä olisi lapsena voinut olla mahdoton saada ilman väkivaltaa. Vaikka todisteet ovat suoraan silmien edessä, on vaikea uskoa, että tuollaisia jättimäisiä veijareita on ihan oikeasti joskus hengaillut maapallolla. Evoluutio on sitten mahtava juttu!

Korkeasykkeisen museokierroksen jälkeen tavattiin Tuuli ja Marre Columbus Circlen Whole Foodsissa, josta haalittiin kokoon piknikeväät. Siirryimme eväinemme Central Parkiin, missä istuimmekin sitten monta tuntia syömässä sipsiä, lipittämässä viiniä ja jauhamassa tyttöjen juttua. Viinipullon avaaminen toi deja vu -kokemuksen Erasmus-ajoilta, kun luonnonkorkkia yritettiin pullonavaajan tuon tuostakin puuttuessa irrottaa milloin milläkin konsteilla. Saatiin onneksi toiselta piknikseurueelta korkkiruuvi lainaksi ja pullo auki. New Yorkissa (niin kuin Unkarissakin) on alkoholin juominen julkisilla paikoilla kiellettyä, mutta yolo ja silleesti. Viinipullopainin lisäksi ohjelmanumeroina oli mm. pretty girls making ugly faces ja puistojoogaa a la Tubu ja Marre. Iltapäivän tunnit vierähtivät auringossa istuskellessa nopeasti, ja keräsimme luumme vasta illan suussa. Jatkoimme matkaa Hudson-joen rantaan, mistä luvassa kuvamateriaalia seuraavalla kerralla.
7nyc1 7nyc2 7nyc3 7nyc4 7nyc5 7nyc7 7nyc6 7nyc8 7nyc9 7nyc10 7nyc11 7nyc12 7nyc13 7nyc14 7nyc15 7nyc16 7nyc17 7nyc18 7nyc19 7nyc20 7nyc21 7nyc22 7nyc23 7nyc24 7nyc25 7nyc26 7nyc27 7nyc28 7nyc29 7nyc30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti