sunnuntai 20. syyskuuta 2015

6. päivä New Yorkissa

Sunnuntaina pidettiin taukoa nähtävyyksien bongailusta ja suunnattiin sen sijaan Manhattanille shoppailemaan. Mun kukkaroa verottivat erityisesti visiitit Sephoran ja Victoria's Secretin lippulaivamyymälöihin, joista jälkimmäisessä taidettiin pyöriä ihan muutama tunti... Kun luottokortit oli vedetty tyydyttävästi miinukselle, tavattiin Marre Herald Squarella ja päätettiin lähteä Shake Shackiin purilaisille. Ympärillä pyöri ihan hirveästi ihmisiä, ja seisoskelimme siinä tuoksinassa hetken toimintasuunnitelmaa tekemässä, kun yhtäkkiä viereen ilmestyi ihan odottamatta Marren työkaveri Ansku. Maailma on pieni, vaikka New Yorkissa oltaisiin. Otettiin sitten Ansku messiin ja lähdettiin navigoimaan kohti Madison Square Parkia (ei tule sekoittaa Madison Square Gardensiin, toim. huom.). Pride-kulkue oli vallannut kadut, mikä hidasti hieman matkantekoa, mutta mikäs siinä karnevaalitunnelmasta nauttiessa. Ihan heti ei ruokaa saatu muutenkaan, sillä Shake Shackin tiskille oli ilmeisen tyypillinen 20 minuutin jono. Shake Shackin hampparit kuuluvat New Yorkin kuuluisimpiin, mutta gluteenittomina niitä ei valitettavasti saa – eikä alennusta, jos ottaa pelkän pihvin. (Enemmän sämpylävaihtoehtoja ja niin ikään herkullisia burgereita saa ainakin BareBurgerista.) Paikan frozen custardit ovat kuitenkin niin herkullisia, että vaikka hamppari pitäisikin jättää väliin, jo niiden takia kannattaa jonottaa!

Madison Square Park on todella viihtyisä, ja istuttiinkin hyvä tovi lepuuttamassa shoppailun rasittamia ruumiinosia ja sulattelemassa mättöateriaa. Oravia hyppi ympärillä riesaksi asti, ja valtavasta koosta päätellen niidenkin vatsaan oli eksynyt ranskalainen tai kaksi...

Päätimme illan Wythe Hotelin kattoterassilla Brooklynin puolella. Terassilta avautui näkymä East River -joen yli Manhattanille, missä Empire State Building loisti sateenkaarilippuun puettuna. Niin se vaan on, että Manhattan näyttää parhaalta, kun sitä katsoo Brooklynin puolelta. Mielellään drinkki kädessä, ystävien kanssa.

6nyc1 6nyc2 6nyc3 6nyc4 6nyc5 6nyc6 6nyc7 6nyc8 6nyc9 6nyc10

2 kommenttia:

  1. Oi ihanan näkönen paikka! Voitko ottaa mut mukaan ens kerran ku lähet jonnekki?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, niinpä! :D No jos maksat lennot niin kuule anytime!

      Poista