maanantai 20. heinäkuuta 2015

#mökilläMeillä oli viime kesänä niin mielettömän mukava mökkireissu, että uusiksi oli otettava. Auto täyteen ruokaa ja menoks, siis! Vaikka ihan viime vuoden kaltaisista hellelukemista ei päästykään nauttimaan, jätin talviturkin viimein järveen. Kotiintuomisina rusketusrajat ja mikä tärkeintä, seesteinen mieli. Ei ehdi paljon gradua ajatella, kun on niin paljon tärkeämpääkin mietittävää – koska syödään, mitä syödään, mennäänkö saunaan ennen vai jälkeen syömisen. Mökkeily on siitä erikoista lomailua, että se käy kokopäivätyöstä: pitää sytyttää uuni, että saadaan tiskivettä; pitää sytyttää grilli, että saadaan ruokaa; pitää sytyttää sauna, että päästään pesulle. Tämä se on todellista paleo-elämää! Vettä ei sentään tarvinnut järvestä asti kantaa.Ruoan ajattelemisen, valmistamisen, nauttimisen ja sulattamisen ohella tehtiin perinteisiä mökkijuttuja: uitiin, köllittiin laiturilla, poimittiin mustikoita ja leivottiin piirakka, käytiin syömässä jäätelöt ja ihmettelemässä paikallisten elämää, pelattiin seurapelejä, juotiin valkoviiniä, paahdettiin vaahtokarkkeja (tänä vuonna niistä tuli ihan täydellisiä). Ja urheiltiin, toiset enemmän, toiset vähemmän (=minä). Saunan sytyttämisen ja muiden yksinkertaisten mutta välttämättömien askareiden parissa työskentely oli tervetullutta terapiaa meikäläisen mielelle, joka ei viime aikoina oikein ole suostunut pysymään hetkessä. Se on kaivannut toisiin maisemiin ja murehtinut graduasioita pitäis-ajatusten riivaamana. Vaan kesä on tässä ja nyt, ja se on elettävä säästä viis. Syksy tuo vääjäämättä kiireet ja velvollisuudet mukanaan, miksi en siis nauttisi siitä, että kerrankin on välillä vähän tylsää.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Olen haaveillut pitkään omasta mökistä, olisi se vaan upeeta päästä nauttimaan hiljaisemmasta elämästä..!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :3 Meilläkään ei oo omaa mökkiä, mutta onneks aina välillä pääsee nautiskelemaan muiden mökeille. Ja no, mun kotipaikkakunnalla on niin hiljasta elämää, että oikeestaan sitä mökkiä en edes kaipaa. :'D

      Poista