lauantai 25. heinäkuuta 2015

2. päivä New Yorkissa: NYC by night

Ihan ensimmäiseksi mun on sanottava, että kovin monesta näköalasta en pulittaisi 30 dollaria. Varmastikaan kaikki eivät myöskään ajattele, että se oli sen arvoista – sun New York Experience on todennäköisesti mieletön ilmankin. Mutta kyllä se vaan oli niin maan perkeleen hohdokasta, siistiä ja upeaa, että ei kyllä yhtään kaduttanut! Päinvastoin olisi jäänyt kaduttamaan, jos en olisi ostanut sitä 30 dollarin hissilippua. Siis mihin? 30 Rockefeller Centerin katolle, turistien kesken Top of the Rockin näköalapaikalle.

New Yorkissa on muitakin näköalapaikkoja, esim. uusi One World Trade Center ja se kuuluisin, Empire State Building (molemmat 32 dollarista ylöspäin), ja drinkin hinnalla kaupunkia pääsee ihailemaan lukuisilta kattoterasseilta käsin. Näkymä 30 Rockin katolta on kuitenkin ikoninen, ja muutama muukin turisti oli valmis siitä sievoisen summan pulittamaan. Lipun Top of the Rockiin voi ostaa etukäteen, ja tämä mahdollisuus kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi. Lippu ostetaan tiettyyn 15 minuutin aikaikkunaan, jonka sisällä lippu on voimassa. Me haluttiin katolle hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, mutta vaikka oltiin lippuostoksilla jo puolilta päivin, oli parhaat ajat (puoli kahdeksasta auringonlaskuun, n. 20:30) jo täyteen buukattu. Saatiin onneksi liput ihan kohtuullisen ajan päähän, mikä koitui lopulta onnenkantamoiseksi – oltiin ylhäällä ennen pahinta ryysistä ja saatiin parhaat paikat. Ja kun köyhä opiskelija maksaa paikasta 30 dollaria, niin ihan hevillä ei kuulkaas siitä hievahdetakaan!

Meillä oli tosiaan hyvää aikaa säätää kameran asetuksia, räpsiä pönttöjä kuvia toisistamme (Juttaa on kiittäminen noista kuvista, missä meikämandariini pokkuroi) ja fiilistellä ylhäältä avautuvaa maisemaa pilvenpiirtäjineen. Valovoimaisemmalle objektiiville olisi ollut taas käyttöä, mutta yllättävän hyviä näistä tuli ilmankin – kiitos tukevan reunan, jonka viereen parkkeerasimme (suosittelen+++).

Ja se näkymä sitten? Se oli just niin hieno, kun on mainostettu. Henkeäsalpaava. In that moment, everything was beautiful and nothing hurt.

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Varsinkin noi viimeiset. Ois ihanaa käydä tuolla joku päivä :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! :) Ärsyttävää, kun tollasista paikoista tulee otettua jotain 1000 kuvaa ja sit toteaa, että "okei, nää 10 viimestä on parhaita". :'D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) NYCillä on upea yöpuku.

   Poista
 3. MäkuolenvoinkoteleportataitsenitonnetahdonreissuunplusGODLORDNYKIONUPEEolinjounohtanutyhyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin allekirjotan koko pitkän litanian! :'D Koskas lähetään?

   Poista