maanantai 1. kesäkuuta 2015

Snickers-fanin kaurakeksit (laktoositon, gluteeniton)

Sain näiden helppojen, halpojen ja hyvien kauralastujen ohjeen aikoinaan kaveriltani, ja sittemmin olen soveltanut reseptiä muutamaan otteeseen. (Itse asiassa resepti varmaan vilahtaakin jo yhdessä postauksessa viime kesältä, mutta mitäs tuosta.) Lauantaina vietettiin Lauran synttäreitä, ja lupasin leipoa keksejä. Näiden jujuna on makea maitosuklaa ja suolaiset pähkinät, mutta hyviksi on havaittu myös hasselpähkinäiset ja raastetulla sitruunankuorella maustetut versiot. Keksit on nopea leipoa, eikä niissä voi epäonnistua kuin unohtamalla ne liian pitkäksi aikaa uuniin – pienet palaneen mautkin tosin saa piilotettua näppärästi suklaalla. Suklaa korjaa jäljet myös siinä tapauksessa, että keksit leviävät uunissa yhdeksi isoksi kauralastulevyksi. Bravuuriksi kannattaa ehdottomasti valita jokin näin idioottivarma resepti!

keksejä

50 g voita (Juustoportin laktoositon)
2 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 3/4 dl (ruskeaa) sokeria
1 kananmuna
n. 1 dl suolapähkinöitä
n. 80 g maitosuklaata (Brunbergin laktoositon)
loraus maitoa

Sulata voi. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon voi ja kananmuna. Jaa taikina lusikalla pieniksi nokareiksi (n. 12-14 kpl) leivinpaperille tarpeeksi kauas toisistaan. Paista n. 225 asteessa 7-10 minuuttia. Annan keksien jäähtyä vähän aikaa ennen kuorruttamista. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa ja lisää loraus maitoa niin, ettei suklaa jää liian paksuksi. Dippaa jäähtyneet keksit suklaaseen, ripottele päälle vielä muutama suolapähkinä ja jätä jähmettymään joko huoneenlämpöön tai jääkaappiin.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heh, niinpä! :D Vesi tulee kielelle mullakin.

      Poista
  2. Naaam! :D Sulla on muuten ihan mielettömiä kuvia tää koko blogi täynnä! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyviä, I swear! :D Voi kiitos! Valokuvaus on hirveen kivaa, paitsi kun koneella ois miljoona tsiljoona kuvaa odottamassa käsittelyä ja postaamista..

      Poista