maanantai 22. kesäkuuta 2015

Bambeja! Bambeja kaikkialla! eli Nara, Japani

(Mun pitää ottaa nyt tiivis loppukiri näiden Japani-kuvien kanssa, että pääsen sitten joskus ennen joulua heittämään kehiin seuraavankin matkan kuvat. Oopsie.)

Alunperin mun oli tarkoitus käydä Narassa vasta tiistaina, mutta vietettyäni aamupäivän Fushimi Inari Taishassa päätinkin suunnata sinne jo maanantaina. Naraan pääsee paikallisjunalla alle tunnissa, eikä lippukaan paljon maksanut, joten päiväretki Kiotosta tai Osakasta on ehdottomasti tekemisen arvoinen! Japanin pääkaupunki sijaitsi Narassa vuosina 710-794 ennen kuin siirtyi Heian-kyoon eli nykyiseen Kiotoon, ja pienessä kaupungissa on edelleen paljon nähtävää. Kuuluisimpia ovat kuitenkin Tōdai-jin temppeli ja siellä sijaitseva valtava pronssinen Buddha-patsas, Daibutsu, sekä Naran peurat. Niin, peurat. Peuroja pidetään shintolaisten jumalten viestinviejinä, ja niitä kuljeskelee Naran puiston alueella vapaana varmasti sadoittain. Peurat eivät ole varsinaisesti kesyjä, joten niitä tulee ajatella ja kohdella villieläiminä, mutta aika lempeitä ne kuitenkin ovat. Verenhimoisiksi ne muuttuvat siinä vaiheessa, kun turistilla on kädessään niiden ruokkimiseen tarkoitettu keksi. Ahneet otukset lähtevät perään, kaivelevat taskuja ja ahdistavat varomattoman matkailijan nopeasti nurkkaan. Ja kaikesta huolimatta ei voinut kuin hymyillä ja huokailla ihastuksesta!

Myös Tōdai-jin temppeli oli vaikuttava – miten noin iso rakennus voisi muuta ollakaan. Sisällä ihmiset jonottivat ryömiäkseen läpi kolosta, joka demonstroi Buddha-patsaan sieraimen kokoa. Jätin väliin ja lähdin ostamaan kirsikkapehmistä.

nara1 nara2 nara3 nara4 nara5 nara6 nara8 nara9 nara10 nara11 nara12 nara13 nara14 nara15 nara17 nara18 nara20 nara21 nara22 nara27 nara23 nara24 nara26 nara16

2 kommenttia: