tiistai 12. toukokuuta 2015

Nijōn linna

Sunnuntaista piti tosiaan tulla mun lepopäivä, mutta kun Shijo-dorin lukuisissa kaupoissa pyöriminen ei inspannut, päätin käydä Nijōn linnassa. Jostain syystä ajattelin, että olisi hyvä idea kävellä, ja niinpä mä sitten taivalsin sen parin kilometrin matkan linnalle. Olisi ehkä kannattanut valita jokin jalkapatikkaaa nopeampi kulkuväline, sillä kun viimein pääsin perille, kuulutettiin linnan päänähtävyyden Ninomarun palatsin sulkeutuvan viidentoista minuutin sisällä! Valtava palatsi oli upea ulkopäinkin, mutta suosittelen ehdottomasti riisumaan kengät ja liittymään sen käytäviä pitkin sukkasillaan sipsuttavien turistien joukkoon!

Nijōn palatsi rakennettiin 1600-luvun alussa Togukawan shogunien asuinsijaksi. Shogunin henkeä tavoittelevien salamurhaajien varalta Ninomarun palatsin lattia on rakennettu niin, että se pitää viheltävää ääntä jalkojen alla – siksi sitä kutsutaankin satakielilattiaksi. Palatsin sisällä oli valokuvaaminen kielletty, mutta sen parasta antia olikin tuntea ikivanha lattia jalkojen alla ja kuunnella korviahuumaavaa vinkunaa.

Palatsin sulkemisen jälkeen mulla oli hyvää aikaa kävellä ympäri linnan tiluksia ja kuvata näitä upeita rakennuksia. Jälleen kerran en päässyt yli siitä, miten vaikuttavia nuo päätyjen puiset koristeet ovat! Mielettömiä taidonnäytteitä. Koko päiväksi en kuitenkaan voinut jäädä niitä ihastelemaan, sillä linnaa alettiin sulkea. Aiemmin niin kirkas taivas oli hetkessä täyttynyt uhkaavista pilvistä, eikä aikaakaan, kun alkoi sataa ripotella. Ripottelu muuttui nopeasti kaatosateeksi, ja melkoisissa maailmanlopun tunnelmissa seistiin muiden vierailijoiden kanssa bussipysäkillä. Busseja meni harvakseen, ja kun sopiva viimein tuli kohdalle, se oli tupaten täynnä eikä enää ottanut matkustajia sisään. Kun sama juttu kävi toisen kerran, tajusin, ettei auttanut kuin purra hammasta ja lähteä kävelemään tuuleen ja tuiskuun. Shijo-dorilta pääsin viimein lämpimään bussiin ja konbinin kautta kotiin.

nijo10 nijo11 nijo1 nijo3 nijo12 nijo2 nijo4 nijo5 nijo6 nijo7 nijo8 nijo9

2 kommenttia:

  1. Upean näköstä ja vitsi rakastan näitä tällaisia "tarinoita"! Ei voi tarinaksi varsinaisesti sanoa, mutta mikä ois se oikea sana? :D Historian kerrontaa?? :D Tiiätkö muuten miten se lattia käytännössä pitää sitä ääntä? Ja millaseksi sitä ääntä kuvailisit? Tulee mieleen sellainen kun teekannu viheltää, mutta hiljaisempana - liippaako läheltäkään? :D JA mikä tää sun reissu siis nyt onkaan? :D Muuten vaan loma? Ootko yksin? Onko sulla tuttuja siellä? En tiiä miten oon missanu tällaset kun varmaan oot kertonut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin! Musta on niin kiva aina lukea Wikipediasta kaikkea tollasta! Mä sain tuolta sellasen esitteen, missä oli kuva siitä lattiarakenteesta mut heitin ne kaikki lärpäkkeet pois ennen ku tulin kotiin. :Dhttp://www.rondely.com/zakkaya/image/kanko/nijojo/uguis2.jpg tässä on "tosi" havainnollistava kuva. Se ääni oli vähän niinku... tosi kovaäänistä heinäsirkkojen siritystä! :D Satakielilattiaks sitä tosiaan kutsutaan, niin en sit tiiä pitääkö satakielet sellasta ääntä. Ja siis tää on edelleen sitä mun Japanin-reissuu, josta on kohta melkein 2 kk! Oon vaan "vähän" hidas ollut laittamaan näitä kuvia, haha. En siis ihmettele jos oot hyvin confused!

      Poista