sunnuntai 10. toukokuuta 2015

MOTD: Double Dare

taupe taupe2 taupe3 taupe4
Käytiin perjantaina Annan kanssa kokemassa oikein kunnon taide-elämyksiä Kiasmassa (menovinkki: joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina ilmainen sisäänpääsy) ja myöhemmin Steam Helsingissä drinksuilla. Kun pitkästä aikaa vietin perjantai-iltaa jossain muualla kuin telkkarin edessä kotisohvalla, olihan se nyt selvää, että piti naamavärkkiin panostaa. Mulla oli mielessä kaksi vähän ristiriitaista meikkivisiota, jotka sitten lyhyen harkinta-ajan jälkeen sulautin yhteen: yhtäältä mun uudet siniset farkut suorastaan vaati kaverikseen punaista huulipunaa, toisaalta IsaDoran malvapaletti huusi nimeäni kylppärin kaapista. Arkailin vähän lämpimän kirkkaanpunaisen huulipunan ja viileiden liilaantaittavien luomivärien yhdistämistä, mutta aikani googlattuani totesin, että kun kerran kauneusguru Linda Hallberg on sen tehnyt niin kyllä mäkin voin! Lopputulos oli mielestäni raikas eikä liian kasaridisko.

Ja mitä Kiasmaan tulee, niin kyllä mä tykkäsin, vaikka tämän hetken näyttelyistä olen poikkipuolisiakin sanoja kuullut. Mapplethorpe-näyttelyn koin todella inspiroivaksi (eli ens viikolla sitten luvassa kuvia mustaan nahkaan pukeutuneista miehistä), muotokuvat olivat niin ikään kiinnostavia (vaikka me jouduttiinkin juoksemaan sen näyttelyn läpi, kun yhtäkkiä kuulutettiin, että museo menee vartin päästä kiinni!) ja vaikka Ismo Kajanderin töistä osa olikin vähän meeeeh, niin osa oli todella jees. Vaikka mulla itselläni ei olekaan mitään haaveita (eikä sen puoleen kykyjäkään) olla jonakin päivänä suuri valokuvataiteilija, on musta todella inspiroivaa nähdä sellaisten tekijöiden töitä, jotka on omistanut koko elämänsä intohimolleen, olivat muut siitä mitä mieltä tahansa. Sellaista asennetta mäkin haluaisin elämässäni kantaa, vaikka en mitään ihmeellistä tekisikään. Vaikka se sitten olisi vain höpöhöpökirjoitusten ja omien naamakuvien laittamista nettiin. Niin no regrets.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan varmaan talsittu Kiasman käytäviä ristiin nimittäin sinne mekin porukalla suunnattiin ihan viime hetkillä ennen museon sulkeutumista. :) En ollut kovinkaan vakuuttunut niistä valokuvista, mutta oli niitä ihan jees (nimenomaan ilmaiseksi) käydä tsekkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, haha! :D Hauska sattuma. Näin jälkikäteen musta tuntuu, että mua inspiroi enemmän Mapplethorpe itse kuin ne valokuvat, joiden "vallankumouksellisuus" on väkisinkin parissakymmenessä vuodessa hälvennyt. Mutta nimenomaan ilmaiseksi kun kävi, niin ei voinut pettyä! :D

      Poista