sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kahville Helsingissä? Mene Andanteen!

Melkein vuoden verran keskieurooppalaisesta kahvilakulttuurista vapaasti nauttineena olen ikävöinyt niitä ihanan persoonallisia kahviloita, joita Szegedin kokoisesta kaupungistakin löyty useampi kuin yksi. Ja kyllä niitä Helsingissäkin on – liian usein vaan tulee keskustassa liikkuessa valittua se lähin Robert's Coffee, vaikka ei tarvitsisi Fredaa kauemmas kävellä löytääkseen jotain ihan muuta ja uutta. Nyt siihen kyllä tuli muutos! Osoitteessa Fredrikinkatu 20 sijaitsee nimittäin maailman ihanin pikkukahvila, johon aion ehdottomasti mennä uudestaan ja raahata kaveritkin mukaan. Gradukakussa on aika mukava soundi, vai mitä?Andante on huumaavantuoksuinen yhdistelmä kukkakauppaa ja kahvilaa. Siinä on kaikki, mitä kahvilalta voi toivoa: on erittäin hyvää kahvia, on Muumi-mukeja ja muita Arabian klassikoita, on herkullisia (raaka)kakkuja, on kaunis ja inspiroiva sisustus ja ennen kaikkea on tunnelma, joka kutsuu viihtymään. Tilasin suodatinkahvin ja porkkanaraakakakun; ihana sateisen sunnuntain piristäjä Anna otti jonkun hyvänmakuisen hifistelykahvin ja palan vadelmaraakakakkua. Porkkanakakku oli aivan taivaallisen makuinen ja mehevä, eikä hintakaan kirpaissut niin kuin edellisen kerran raakakakkukahvilla: pala maksoi 6.5 euroa, mitä pidän jo melkoisen kohtuullisena, kun se vielä oli n. kaksi kertaa isompi kuin edellisessä paikassa. Myös Annan vadelmakakku oli ihan syntisen hyvää!

Tää kuulostaa ihan joltain maksetulta mainokselta, mutta ilo on kyllä 100% vilpitön! Mitkä on teidän suosikkikahviloita Helsingissä?

4 kommenttia:

 1. Jostain olin aiemmin lukenut tästä paikasta, mutten ole vielä ehtinyt paikalle. Olen löytänyt muutamankin söpön kahvilan, joihin en ole vielä päässyt, koska ne menevät arkisin niin aikaisin kiinni. Pitäisi aina muistaa viikonloppusuunnitelmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että nää pienemmät kahvilat menee yleensä aika aikasin kiinni, kun taas ketjut on auki iltamyöhään. :/ Tää Andante on iloinen poikkeus siinä mielessä, että on sunnuntainakin auki ja vielä kuuteen asti! :)

   Poista
 2. Kotoisia ja tunnelmallisia kahviloita kyllä kaipaa aina! Ite en hirveesti oo harrastanut kahvilakulttuuria, mutta siihen varmasti pitkälti kans syynä juurikin se kun on vaan tylsiä Coffee Houseja sun muita, mitkä on nähty jo vuosikausia sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, että täällä stadissakin ne kiinnostavat kahvilat sijaitsee sen kaupallisen ydinkeskustan ulkopuolella (vaikka esim. Freda onkin ihan lähellä kaikkea). :/ Aleksanterinkatu-Forum-Kamppi-akselilla pyöriessä tulee niin helposti sitten vaan asteltua siihen lähimpään Robert'siin. Kivoja kuppiloita nekin on, mutta kyllä kuitenkin kannatan näitä yksityisiä ihanuuksia ennemmin! Sun pitää ens Helsingin-reissulla käydä tsekkaamassa toi Andante!

   Poista