lauantai 25. huhtikuuta 2015

Arashiyama, myrskyvuori

Kinkaku-jilta hyppäsin bussiin ja köröttelin Toji-temppelille, jonka alueella järjestetään joka kuun 21. päivä iso kirpputoritapahtuma. Aurinkoisena lauantaiaamupäivänä myyntipöytiä oli varmasti sadoittain ja niiden ympärillä jatkuva tungos. Hyppäsin siis ihmisvirran vietäväksi ja kiertelin toista tuntia ihastelemassa pöytien tarjontaa. Ja ihasteltavaa tosiaankin riitti: antiikkia, vanhoja kimonoita, taidetta, käsitöitä... ja kaiken keskellä grillit höyrysivät, paistinrasva räiskyi ja japanilaiset ottivat osaa shintolaisiin rituaaleihin. Haukkasin lounaaksi kanavartaan ja mansikkamochin ennen kuin lähdin kohti päivän seuravaa kohdetta, Arashiyamaa. Arashiyaman ja Saganon alueilta läntisestä Kiotosta, Arashi-vuoren kupeesta löytyisi nähtävää vaikka kokonaiseksi päiväksi, mutta olin kyllä lopulta tyytyväinen, etten ottanut liikaa nähtävää lautaselleni. Alueen kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat varmaankin bambumetsä sekä Iwatayaman apinapuisto, jonka ei-niin-suurena apinafanina skippasin suosiolla. Tuulessa humisevan, viileän ja vihreän bambumetsän läpi kävelyä sen sijaan en olisi missannut mistään hinnasta!

ara1 ara2 ara3 ara4 ara25


Iltapäivän aikana jet lag iski ja kovaa: väsytti, ärsytti ja ahdisti. Kiukuttelin itsekseni pitkän aikaa sitä, etten saanut bambumetsästä sellaista mystistä kuvaa kun olisin halunnut – aurinkoinen vapaapäivä oli yllättäen houkuttelut paikalle muutaman muunkin. Mulla oli nälkä, aurinko porotti liian kuumana, opasteet olivat japaniksi, olin saanut tarpeekseni kävelemisestä... jet lag sai pienet asiat tuntumaan suurilta ja raskailta. Kävelin siitä huolimatta Adashino Nenbutsujin temppelille, jonka kivipatsaiden keskellä vallitsevaa aavemaista tunnelmaa kirkas auringonpaiste tuntui vain voimistavan. En kyllä ihmettelisi, vaikka tuolla kummittelisikin – vuosisatojen ajan alueelle on tuotu kuolleiden ruumiita, ja heidän sielujensa muistoksi kivipatsaat on pystytetty. Onneksi muutamilla patsailla oli päällään tuollaiset söpöt essut, eikä koko joukko näyttänyt niin uhkaavalta.

ara5 ara6 ara7 ara8 ara9 ara10 ara11 ara13 ara14 ara15 ara16 ara17 ara18 ara19 ara21 ara22 ara23 ara24 ara26

4 kommenttia:

 1. On kyllä aivan todella upean näköstä! Sellaista mystisen lumoavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin! Sit kun kaikkeen tuolla vielä liittyy jotain sintolaisia taruja ja uskomuksia ja muuta hienoa, jännää ja uutta, niin kaikki tuntuu vieläkin salaperäisemmältä. :D

   Poista
 2. Olihan se mystinen bambumetsä, tai ainakin mä olin jo ekan kuvan nähtyäni ihan että vaau! Tosi paksujakin noi bambunrungot. Ja tuo kivipaasipaikka on ihan kuin jostain animeleffasta, ei olis ihme jos nuo patsaat alkais liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samaa mäkin nyt mietin, kun näitä kuvia laitoin ja on ehtinyt jo saada vähän etäisyyttä siihen ketutukseen. :D Sanos muuta, ihan kuin suoraan jostain Miyazakin elokuvasta! Aika monessa kohtaa matkan aikana ajattelin, että "tääkin on niin tyypillinen japanilaisen kauhuleffan tapahtumapaikka".

   Poista