maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kootut ajatukseni

higa3 kukat kiy23 kannon5 kiy7


Lauantaina palasin helsinkiläiseen harmauteen. Kiotoon olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, mutta Osakan meluisan suurkaupunkielämän jälkeen kotiinpaluu tuntui ajankohtaiselta. Hiljaisuus, lämpimät huoneet ja salaatti – asioita, joiden todellisen arvon tajuaa, kun elää hetken ilman.

Kansaissa kevät on jo pitkällä. Välillä viima vinkui ja taivaalta vihmoi hyisiä pisaroita, mutta suurimman osan ajasta paistoi lämmin, kirkas kevätaurinko. Kukkivia puita – luumua, kirsikkaa, magnoliaa – sai ihailla puistoissa, kaduilla ja bussin ikkunoista. Vaaleanpunaiset kukat, suitsukkeet, mausteet, vanhuuttaan natiseva puu ja puutarhojen tunnistamaton vihreä ja elinvoimainen tuoksu – niistä on muistojeni Kioto tehty. Ihmiset olivat ystävällisiä ilman yhteistä kieltäkin. Nöyryys, siinä olisi meillä länsimaissa oppimista.

Matkustin yksin. En valaistunut mutta selvisin. Ehkä näin jonkin välähdyksen, mutta yritin kuitenkin keskittyä muuhun kuin oman itseni tuijottamiseen – tuijotin sen sijaan karttoja ja ruokalistoja. Välillä oli ihan paskaa, mitäs sitä suotta kaunistelemaan. Olin usein eksyksissä, mutta aina läsnä. Eikä vastaan tullut mitään, mitä vihreän teen makuinen suklaa, sushi ja rauhallinen kävelyretki temppelien ja pyhäkköjen keskellä ei olisi parantanut.

Tuhatkunta kuvaa odottelee kovalevyllä läpikäymistä, joten siinä saattaa vierähtää hetki! Ihan ensin aion kuitenkin kirjoittaa sellaisen yleisluontoisen "vinkkejä Japaniin" -postauksen. Ensimmäinen vinkkini: pitäkää matkapäiväkirjaa! Musta tuntuu, että mun muisti tyhjenee sitä mukaan, kun lumi tuolla ulkona peittää maan.

Takatalvesta huolimatta toivottelen kaikille hyvää alkavaa viikkoa, kyllä se kevät vielä meidätkin löytää!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Japani on niin upea paikka, varsinkin kirsikankukkien aikaan... Mulle tuli nyt hirveä Osaka- ja Kioto-kuume :D Tykkään muuten myös muokkauksista näissä, tuollainen utuinen sopii tosi kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo haha, mäkin suunnittelin seuraavaa reissua jo ennen kuin olin edes Suomessa. :D No, sitä saa varmaan muutaman vuoden vielä odotella, mutta ehdottomasti olen joku kevät ihastelemassa hanamia kimonossani! Ja voi kiitos!!! En voinut vastustaa kiusausta muokata joitain kuvia vähän näyttävämmin, mutta ne sopii jotenkin huonosti niiden vähemmän käsiteltyjen joukkoon, että aattelin julkaista niitä vähän erillään. :D

   Poista
 2. Good to have you back beibs! Kuulostaa ja näyttää ihanilta, taidan haluta joskus japaniin. Mutta en yksin, koska mun seuranjanoinen pää ei kestäis noin kauaa omissa oloissaan. :D Ulkonahan on ainoastaan perinteinen Tuulin ja Helenan leikkisää, minkäs sille mahtaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Good to be back! <3 Hihii, oli kyllä ihanaa! Ja vaikka yksinmatkustaminen olikin ihan jees, niin ei siitä kyllä mikään mun harrastus tuu. :D Eli ens kerralla sit messiin!

   Poista