torstai 5. maaliskuuta 2015

All about that base

Jatketaan vielä vähän aikaa kevyellä linjalla, tällä kertaa kevyellä meikkilinjalla. Sanotaan, että kaikki aloittaa pohjalta, ja ainakin meikkaamisen suhteen tämä pitää paikkansa: oli meikin jujuna sitten punahuulet, sumusilmät tai luonnollisuus, huolella tehty meikkpohja on se real dealmaker. Sen jälkeen, kun sain Naked2:n käsiini, koin suorastaan velvollisuudekseni tehdä joka päivä silmämeikin uudella ihanalla paletillani. Nyt on kuitenkin niin, että luonnollinen, kevyt meikki näyttää pitkästä aikaa raikkaalta – ja raikkaus jos mikä kuuluu kevääseen, alkoi se miten harmaana ja tihkuisena tahansa. Eilen kruunasin naapurintyttölookin huolettomalla ponnarilla (muunlaista ponnaria mun hapsottavaan tukkaan on mahdotonta tehdäkään) ja kauluspaidalla, ja ehdin jopa käymään kotona valoisaan aikaan nappaamassa parit kuvat naamastani! Onpa muuten hankalaa touhua ottaa lähikuvia omasta pärstästä, ainakin tällaiselle kamerakuumottelijalle. Mun on tosi vaikea katsoa suoraan kameraan, johtuuko sitten hajataitosta vai jostain muusta. Siispä tällaisia "katson sineen taivaan" -kuvia. (Ja bonarina duckface.)

march march2


Ja minkäslaisella meikkiarsenaalilla tämä kevyt ja ah-niin-luonnollinen meikki on tehty? Aikamoisella, niin kuin meikittömän näköisen meikin luonteeseen ironisesti kuuluu.

pohja


1. Meikkivoiteena mulla on tällä hetkellä käytössä kuivalle iholle tarkoitettu Lumenen seerumimeikkivoide. Kuten kuvista näkyy, koostumus on ohut ja lopputuloksena on kuulas, tasaisen sävyinen iho. Jonkin verran peittoa saa kerrostamalla, mutta kaikkia näppyjä, epätasaisuuksia ja ihohuokosia tällä ei kyllä saa piiloon. Mä tykkään kuitenkin tästä ohuemmasta lopputuloksesta, vaikka peitettävää varmasti monen silmään olisikin. Seerumimeikkivoiteen oli tarkoitus jäädä mulla väliaikaiseen käyttöön, joten olet levitellyt sitä toistaiseksi sormin (edellisen, vähän kiinteämmän meikkivoiteen levitin EcoToolsin meikkivoidesiveltimellä).

2. Mitä peiteaineisiin tulee, olen todella, todella laiska. Mulla oli kerran Lumenen tummille silmänalusille tarkoitettu peiteaine, mutta oon ilmeisesti allerginen jollekin ainesosalle siinä, joten käyttämättömäksi on jäänyt. Alkuvuodesta, kun mulla oli hirveä naamakriisi, marssin Kicksiin ja ostin tuon edullisen mutta kaiketi asiansa ajavan peiteväritrion. Jos jaksan, taputtelen tuota pinkkiä kroonisen tummille silmänalusilleni. Musta kyllä tuntuu, että niiden tummuus johtuu yksinketaisesti mun naaman rakenteesta, joten peittely taitaa olla yhtä tyhjän kanssa. Mutta ei yksi tuote lisää pahaa tee!

3. Irtopuuteria olen käyttänyt siitä asti, kun aloitin meikkaamisen. Niihin aikoihin IsaDoran "väritön" irtopuuteri oli yksi harvoista edullisista vaihtoehdoista, nykyään valikoima taitaa olla laajempi. Meikä on kyllä ollut tyytyväinen tähänkin, mutta voi olla, että kun tämä superriittoisa purkki tyhjenee, vaihdan merkkiä niinkin yksinkertaisesta mutta käytännössä merkittävästä syystä kuin pakkaus: purkkia ei saa kunnolla kiinni, eikä ole yksi tai kaksi kertaa, kun puolet sen sisällöstä on löytynyt reissun jälkeen meikkipussin pohjalta. Puuterin pyörittelen kasvoille EcoToolsin isolla siveltimellä.

4. Varjostus ja poskipuna löytyvät Sephoran paletista. Paletin ruskea on oikeastaan tarkoitettu aurinkopuuteriksi, mutta on sävyltään vähän liian kylmä. Poskipäiden loihtimisessa se on toiminut kuitenkin hyvin. Vaikka poskipuna onkin olennainen osa mun jokapäiväistä meikkirutiinia, en ole oppinut käyttämään kovin kirkkaita pinkkejä. Nämä kaksi sävyä toimivat siis oikein hyvin. Karvalakkivarjostukset teen EcoToolsin viistolla poskipunasiveltimellä, ja poskipuna puolestaan levittyy kasvoille H&M:n söpöllä kabukilla. Nämäkin välineet olisi tarkoitus jossain vaiheessa korvata vähän asianmukaisemmilla, mutta menettelevät toistaiseksi. Mulla on niin tasaisen pyöreä (no joo, soikea) naama, että jos siihen jotain hienostunutta luustoa haluaisi huijata, pitäisi varjostusten kanssa mennä Kim Kardashian -linjalle.

5. Kulmakarvat vahvistan Viva la Divan naurettavan halvalla mutta loistavalla jauhemaisella kulmavärillä. Mulla on oikeastikin tosi tummat kulmakarvat, mutta ne taitavat olla tosi harvassa tai jotain, koska ne eivät siitä huolimatta näy naamasta paljon mihinkään. Niinpä maalaan nekin aina, kun muutenkin meikkaan. Välillä lopputulos on luonnollisempi, välillä taas melko... eteläeurooppalainen. Viva la Divan paletin kylmät sävyt sopivat kuitenkin minulle hyvin, kun sekoitan vaaleampaan harmahtavaan ruskeaan vähän tuota tummempaa, ja pyyhin ylimääräiset kämmenselkään. Hyvä tulee ja hyvin pysyy!

6. Max Factorin Masterpiece on ollut luottoripsarini jo vuosia, enkä ole ihan heti vaihtamssakaan. Masterpiecessä intesiivisyys yhdistyy ohuille ripsilleni sopivaan kumiseen harjaan. Erityisen paakkuuntuvaa kamaa tämä ei ole, mutta vähän kuivuneet ripset harjaan vielä pehmeällä (käyttämättömällä, obviously) hammasharjalla. Kaikki aina nauraa mulle, kun otan hammasharjan esiin, mutta hei: se toimii!

Tarpeen vaatiessa lisäkestävyyttä meikkiin tuo IsaDoran Undercover Face Primer, lisävalaistusta Kicksin Illuminator, jota ystäväni minulle anteliaasti lahjoitti. Kvaak kvaak!

meikki3


2 kommenttia:

 1. Girl, mä näytän sulle vielä joskus millaset on oikeesti tummat silmänaluset! Täällä painitaan ihan SM-tasolla tossa sarjassa, voin luvata! :D

  ps. joudun ikäväkseni ilmoittamaan, että oot myös tosi huono ankkanaamailussa :---(((((((((( duckface-untuvikko suorastaan, mä odotin jo jotain ihan killereitä huuliposeja, mutta ei! #pettymystenperjantai #kuinkanytselviän #somebodycall911

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kyllä mullakin oikeesti on joskus! :--D

   ps. Voi ei, oon niin pahoillani! :(((( harhaanjohtavaa mainontaa! sun pitää seuraa geordie shoren vickyä instassa, sillä on nimittäin killerit huuliposet hallussa!

   Poista