sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

365 päivää miesten päivä

Jotkut meistä ovat saaneet tänään ruusuja tai suklaata, vieläkin useammat ovat saaneet kiitoksia, onnentoivotuksia ja huomionosoituksia – vain, koska olemme naisia. Joillekin tämä päivä on vain yksi muiden joukossa, yksi 365 samanlaisesta päivästä ilman oikeutta omaan ruumiiseensa, omaan ääneensä, omaan tulevaisuuteensa – vain, koska he ovat naisia.

Kiitä ruusuista, kiitä huomionosoituksista. Kiitä siitä, että olet nainen. Mutta ennen kaikkea kiitä siitä, että sinulla on ne oikeudet, joista suurin osa maailman naisista vielä taistelee. Taistele heidän oikeuksiensa puolesta, taistele tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta meillä ja maailmalla.

En halua ainoastaan toimia yhteiskunnan ja kulttuurin vaientamien naisten äänenä vaan tehdä osani, jotta he saisivat oman äänensä kuuluviin. Siksi lahjoitin ruusurahat UN Womenille. Join the battle, sisters and brothers!

3 kommenttia:

 1. Näin se on. Niin kauan, kun missä tahansa päin maailmaa tyttöjen ja naisten arvo on mitattavissa jossain muussa kuin heidän ihmisarvossaan (t.ex rahassa tai tavarassa), taistelun on jatkuttava.

  Oletko muuten lukenut Caitlin Moranin Naisena olemisen taito -kirjan? Suosittelen erittäin lämpimästi. Mielestäni jokaisen naisen pitäisi lukea kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Word!

   En oo lukenut, mutta nyt mulla on se tuolla odottamassa! :D Ollut lukulistalla iät ja ajat ja sun kommentin innoittamana lähdin sitten metsästämään sitä. Metsästinkin Rikhardinkadun kirjastossa vaikka kuinka kauan tuloksetta sitä yhtä muka hyllyssä olevaa kappaletta. Illalla kävin palauttamassa melkein-myöhässä-kirjoja omaan lähikirjastoon, ja siellähän se meikää odotti! Ei pidä lähteä merta edemmäs kalaan, ei.

   Poista
 2. Oletteko lukeneet Jean P.Sasson "Prinsessa"-kirjasarjaa? Jos ette, suosittelen lämpimästi. Se on toteen perustuva rankka kertomus saudi-prinsessan elämästä. Naisena hänen asemansa on heikko, vaikka hän onkin prinsessa. Etenkin läheistensä kautta hän kohtaa todella kovia asioita. Tässä oiva esimerkki siitä, miten huono naisten asema pahimmillaan voi olla. Ollaan me täällä Suomessa onnellisia, että saamme naisenakin elää täyttä elämää.

  En saa linkattua omaa blogiani, mutta se löytyy nimellä tanssityttö netistä, jos jotakuta kiinnostaa käydä kurkkaa tän tanssityttösen tanssin ja työntäyteistä elämää...

  VastaaPoista