sunnuntai 2. marraskuuta 2014

On marraskuu...... ja minusta näkee sen. Vai näkeekö? Marraskuu on vuosi toisensa jälkeen mun vihollinen numero uno: kun ulkona on pimeää, märkää ja kylmää, ei mikään pidä loitolla syksyn mittaan mieleen salakavalasti ujuttautunutta alakuloa. Mutta tarvitseeko sen olla niin? No ei! Viime aikoina on välillä ollut vähän raskasta, myönnetään. Mielessä on käynyt ikäviä asioita, itkettykin on. Meinasin jo heittää pyyhkeen kehään ja painaa itse itseni murheen alhoon: "No niin, nyt se syysmasennus iski. Eiköhän lyödä hanskat tiskiin ja katsota asiaa uudelleen sitten huhtikuussa!" Päätin jo elokuussa, että tänä vuonna en aio vaipua talvihorrokseen. Sen sijaan, että luovuttaisin heti alkuunsa, on siis taisteltava! Uskokaa pois, myös meillä jästeillä on keinoja taistella pimeyden voimia vastaan. Marrasmelankolian torjumiseksi olen puuhaillut viime aikoina mm. seuraavanlaisia juttuja:

Joogahommia. Pääsin Tuulin siivellä tiistaina pitkästä aikaa joogaamaan 38-asteiseen huoneeseen YogaNordicilla, ja voi hyvää päivää, miten kankea ja juminen kroppani joogasta nauttikaan! Ostin vihdoin sen 10 kerran kortin, eli seuraavaa joogatuntia ei tarvitse odotella ihan näin pitkään. Olen tässä välissäkin yrittänyt muistaa venytellä edes jotakuinkin säännöllisesti, ja parhaina päivinä saan sormenpäät melkein lattiaan asti.

Halloween-hommia. Työkaverini S järkkäsi perjantaina Disney Shore -henkiset Halloween-pippalot, joihin ilmestyin kevyesti hutsahtavana Maija Poppasena. Multa löytyi kaapista kaikki asuun tarvittava oikeanlaista sateenvarjoa lukuunottamatta, mutta sateensuojan sijaan Sokokselta lähtikin mukaan uusi kirkkaanpunainen huulipuna... oho! No, mikäs sen parempi tapa tuoda vähän väriä harmaan maiseman keskelle kuin huulipuna! S oli panostanut juhliin oikein kunnolla koristeineen kaikkineen. Salaa rakastan amerikkalaishenkisiä naamiaisia, joten ehkä ensi vuonna järkkään omat Halloween-kekkerit (ja pukeudun Daenerysiksi!). Ellei eräs lokakuun synttärisankari sitten toteuta kauan kytenyttä ajatusta Harry Potter -bileistä, vink vink.

Kirpparihommia. Valitin tässä yhtenä iltana, kuinka mulla ei ole mitään kivoja vaatteita. Yritän säästää rahaa Japanin-reissuun ja karsia pois kaikki turhat ostokset. Nykyään haluan myös panostaa vaatteissa laatuun ja kestävyyteen eri tavalla kuin ennen, enkä siksi anna itseni ostaa kertakäyttövaatteita tai epämukavia keinokuituja. En halua maksaa 30 euroa akryylineuleesta, oli se kuinka kiva tahansa! Nämä ongelmat poistuvat tai ainakin pienentyvät huomattavasti, jos vaatteensa ostaa käytettynä. Kadehdin aina muiden kirppistuuria, sillä musta tuntuu, että itse löydän niin harvoin mitään, mutta taannoinen UFF-vierailuni oli kyllä täysosuma! 25 eurolla uuden kodin löysi peräti kuusi ihanaa neuletta, joista kolmessa materiaali oli villaa ja kolme oli muuten vaan täydellisiä. Olen löydöistäni niin innostunut, että esittelen ne varmasti myöhemmin täällä blogin puolella.

Brunssihommia. Marraskuu ei olisi voinut alkaa mukavammissa merkeissä kuin tällä ystäväporukan kesken järjestetyllä brunssilla. Vaikka olenkin kaikkea muuta kuin kuuluisa jauhopeukalostani, leivoin lauantaiksi sekä leivän että pinaatti-salamipiirakan, jossa yhdistin tämän pohjan ja tämän täytteen. Pöytään katettiin myös raikasta salaattia, jugurttia hedelmien ja marjojen kera, juustoja, mehevä mustikkapiirakka, hempeänvärisiä marenkeja, sydämenmuotoista raakasuklaata ja herkullisia kookospalloja. Hyvä ruoka maistuu hyvässä seurassa vieläkin paremmalta, eikä ihmekään, että jälkikäteen sitä piti muutama tunti Tuulin sohvalla sulatella, ennen kuin tuli mieleenkään liikkua.

Kouluhommia. Tuo sydän ei nyt ihan kuvaa mun tunnelmia, mutta eipä niistä kouluhommista mihinkään pääse kuin tekemällä. Vaikka kuinka tekisi mieli pitää lomaa koko talvikausi (vähän ristiriitaista muuten, että kaikkein eniten panostusta ja työntekoa meiltä vaaditaan juuri siihen aikaan vuodesta, kun sitä on vaikeinta saada itsestään irti), on niitä opintosuorituksia yritettävä kerryttää. Laiminlyönti johtaa mun kohdalla lopulta ahdistukseen, joten yritän taas pitkän tauon jälkeen saada kiinni opiskelurutiineista. Ei sitä tarvitse päiväkausia kirjastossa istuskella, mutta kunhan nyt yrittäisi (edes melkein) joka päivä saada jotain aikaan. Olkoonkin, että homma menee turhan usein, kuten tänään, prokrastinaation puolelle. Viis lausunnosta, mutta tulipahan siivottua!

Tsemppiä marraskuun selättämiseen! ♥

6 kommenttia:

 1. Itsellä kenties hieman myös jotain marraskuumasistelua havaittavissa. Joka päivä on pakko nukkua päikkärit, sänky on vaan niin houkutteleva ja tuntuu, että oma työteho on laskenut niiiiinnnnn alas. Mutta ehkä tästä vielä noustaan! Meikäkin koittaa tehä sitten vastapainoksi kaikkia kivoja juttuja joista hyvä mieli kantaa sitten niiden harmaidenkin päivien yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis! Kyllä me noustaan! Enää 27 päivää jäljellä! Ehkä teen ens vuonna itelleni marraskuukalenterin, josta voi joka päivä löytää luukun takaa jotain kivaa. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi ei! Suosittelen ensiavuksi Muumi-kirjoja, teetä (tai hyvää kahvia) ja hyvää seuraa! Tsemppiä! :)

   Poista
 3. Multa meni kaikki keskittymiskyky mihinkään (moikkamoi rustaamista odottavat hissan esseet) sen jälkeen kun mainitsit sanat "Harry Potter -bileet" AISSSSS-----, siis miten helmi idea!!

  Pitäiskin tehdä täsmäisku UFFille ja tsiigata löytyiskö jotain kivoja neuleita, kiitos muistutuksesta!

  PLUS: keep up the good spirit, jee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, pääsit kuitenki tosta ekan kappaleen jästi-vertauksesta eteenpäin! :D Tervetuloa muuten koulutehtäviä blogien parissa aktiivisesti välttelijöiden kerhoon. No sanos muuta! IMHO Tavastian pitäis järkätä Harry Potter -disco.

   Joo suosittelen! Nyt ku on ne euron päivät (tai siis euroa kohti laskevat päivät :D) niin parhaat varmaan lähtee äkkii päältä, mut oon kyl tehny joskus jänniä löytöjä, kuten kaks kasarineuletta, 2 ja 1 euron päivinä.

   Kiiitos <33 Hyvää spirittii sulle ja!

   Poista