sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sinne ja takaisin (Turkuun, nimittäin)

Hejssan allihopa! Kulunut viikko on ollut niin hektinen ja tapahtumarikas (hyvässä ja pahassa, mutta pääosin hyvässä), että kun eilen illalla pääsin viimein istahtamaan tähän koneen ääneen, oli mulla monta monta monta blogipostausta lukematta ja kommentoimatta! Maanantaina (joka muuten tuntuu nyt tosi kaukaiselta) homma pyörähti täyttä vauhtia käyntiin, kun saimme kehityspsykologian ammattikäytännön alkutentin kysymykset kotona vastattavaksi. Koska suunnitelmissa oli linja-autoilla Turkkuseen keskiviikkona, olin ajatellut ahkeroida tiistain ko. tentin parissa. No, otinkin sitten tiistaille rahankiilto silmissä ylimääräisen työvuoron, minkä jälkeen mulle jäi pari hassua tuntia aikaa puristaa itsestäni tenttivastauksia, ennen kuin Tuuli tuli meille leipomaan herkullista blueberry banana breadia.

turkuv13


Kiirettä piti myös Turussa, sillä halusin nähdä kaikkia kolmea turkulais(tunutta)ystävääni. Tiukasta aikataulusta huolimatta Turku on kyllä aina yhtä virkistävä kokemus, johtuuko se sitten ilmasta vai mistä? Turku on kuulemma Suomen Pariisi, mutta jos totta puhutaan, niin mulla on siellä aina vähän samanlainen fiilis kuin jossain itäeurooppalaisessa kaupungissa. On kauniita, vanhoja kivitaloja, joka suuntaan vinksottavia puutaloja sekä röttelöitä ja autioita teollisuushalleja, vieri vieressä ja sulassa sovussa. Turussa on joka tapauksessa hyvä buugi! Parin päivän aikana siliteltiin kissoja (omanarvontuntoista Karkkia ja vallatonta Otsoa, arvatkaa, kumpi on kumpi), ihmeteltiin asioita, pengottiin kirppiksiä (löysin hameen), tehtiin löytöjä Iittalan outletista, syötiin paljon riisiä ja leivottiin macaroneja. Ja käytiin Tuomiokirkossa. Mulla on Tuomiokirkkoon erityinen suhde, vaikka en uskonnollinen tai hengellinen ihminen olekaan. Armon vuonna 2010 olin Turussa pääsykokeissa, ja jälkikäteen mulla oli tosi kurja ja epäonnistunut olo. Kävelin sisään Tuomiokirkkoon, jossa joku soitti maailman kauneinta urkumusiikkia. Saatoin vähän itkeä ihan vaan siitä ilosta, että vaikka fiilis oli sillä hetkellä mitä surkein, pääsin kuitenkin nauttimaan hetkeksi jostakin niin upeasta.

turkuv12 turkuv11 turkuv10 turkuv9 turkuv8 turkuv7 turkuv6 turkuv5 turkuv4 turkuv3 turkuv2 turkuv
Perjantaina palasin Helsinkiin viimeistelemään alkutenttiä. Onnibussissa mun takana istui kaksi eteläeurooppalaista vaihtarityttöä, ja kuuntelin hymyillen niiden tutunoloisia keskusteluja. Illasta ei draamaa ja vauhdikkaita käänteitä puuttunut siitä huolimatta, että tuskin takamusta sohvalta nostin. Se sai vertauskuvallisen päätöksen, kun törmäsin pimeässä auki jättämääni vaatekaapin oveen niin, että silmissä näkyi hetken aikaa koko pohjoinen tähtitaivas. Pelkäsin, että mulla olisi musta silmä aamuvuoroon vietäväksi, mutta selvisin turvotuksella. Musta tuntuu, että kunhan tämä kolhu paranee, unohtuvat sitä mukaa muutkin vastoinkäymiset.

Lauantaina töiden jälkeen osoitin suurta reippautta ja siivosin. Tamppasin matot ja pesin lattiat. Tänään oli mukava herätä raikkaassa kodissa. Sellaiseen on kiva myös kutsua vieraita. Lenkkeiltiin Lidliin, syötiin juustoja ja puitiin Kuningaskuluttajan viimeisintä jaksoa, me vanhat ja valveutuneet. Pari tuntia sitten olin ensimmäistä kertaa ikinä koirapuistossa Lauran ja kiinalaisen harjakoiran kanssa.

Meinasin heittää tähän loppuun ajatuksen, että kohta on lokakuu, sitten onkin jo joulu, sitten maaliskuu ja sitten onkin taas kesä! Tajusin kuitenkin, että en sittenkään halua painaa pikakelausta ja kruisailla joulun ja Japanin kautta kesälomalle. Haluan elää joka hetken siinä välissä.
Mulla ei ole mitään syytä olla onneton. Ja tiedättekö mitä: en mä olekaan.

8 kommenttia:

 1. Minulla oli samanlaiset mietteet eilen: pohdin sitä, että kohta on lokakuu, joka tarkoittaa sitä, että on vain kaksi ärsyttävää kylmyyskuukautta ennen joulua! Mutta toisaalta, olet aivan oikeassa - on syytä elää myös ne kaksi kuukautta siinä välissä. Sinulla on ihanan raikas blogi! Kiitos uudesta luettavasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja nyt on hyvää aikaa tehdä kaikkea sellaista, mitä ei kesällä viitsi: juoda chai lattea ja glögiä ja tuijottaa illat pitkät telkkaria (tai mun tapauksessa pelata pleikkaria, haha). Kiitos paljon ja tervetuloa! :)

   Poista
 2. Link link: http://colours-and-carousels.blogspot.fi/2014/09/linkita-blogisi-postauksen-loytoja.html :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia ja ihania kisuja, näitä ihastelee mielellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, välitän kiitokset myös Karkille ja Otsolle! :D Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 4. Sitan blogista päädyin tänne ja sulla on kyllä älyttömän kiva blogi! Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tervetuloa lukemaan, toivottavasti viihdyt hyvin! :)

   Poista