torstai 10. heinäkuuta 2014

Instant Summer Experience

Ihan ekaksi tervetuloa uusille lukijoille ja terveisiä vanhoille!

Uaaaa, siirsin just kamerasta 321 kuvaa, joista noin 300 on viimeisten kolmen päivän saldoa. Kun vielä joku kaunis (ihanaa, että voi sanoa tämän viimein ilman ironian häivääkään) ehtisi istua alas ja katsoa ne läpi! Äsken avasin koneen ensimmäistä kertaa sitten maanantain, minkä voi tällaiselle Netflix-addiktille laskea jo ennätykseksi.

Kuluneen viikon kirjainyhdistelmä on ehdottomasti K-K-K eli Kesä-Kaverit-Kotiseutu (saat kyllä jokeripisteen, jos arvasit Kylmä-Koho-Kompressio). Lisäksi siihen on mahtunut paljon jäätelöä, MTV:n laatuohjelmia (Big Tips Texas on mun uus guilty pleasure), siskonmakkarakeittoa ja hyviä kirjoja. Ollaan pyöritty Kaivopuistossa, pyöräilty auringonpaisteessa ja juotu viiniä Espalla uuden 24-h Siwan pefletti berberin alla. Olen rakastunut Helsinkiin, jälleen kerran. Mutta nyt mun sydän sykkii paitsi etelän merenrannoille ja idän urbaaneille silueteille, myös näille pohjoisen vihreille kunnaille. Vantaanjoki, tuo Suur-Helsingin Tonava. Tai ainakin Tisza!

Valitut palat niistä 300 kuvasta on kyllä ilmestymässä tänne ajallaan, tällä kertaa tällainen kesäinen kuvakertomus, kaikenmaailman erikoismerkeillä höystettynä. Mulla on muuten vielä Miami-kuviakin jäljellä, mutta säästän niitä sadepäivien varalle. Nyt ei tarvita #throwbackeja.1-2. Meinasin ottaa lauantaille tarjotun työvuoron, mutta onneksi päätin säästää vapaapäiväni: mulla kävi nimittäin kerrankin munkki ja voitin ANNIEVELIINAn arpajaisissa paikan Greenstreetin raakasuklaaworkshoppiin. Oli kyllä varsin mainio tapa aloittaa aurinkoinen vapaapäivä, etenkin, kun pääsi tutustumaan uusiin ihastuttaviin ihmisiin. Niin, ja syömään sitä aika hemmetin hyvää raakasuklaata. (Haha, hemmetti sopii mun mäntysuopapesua kaipaavaan suuhun yhtä hyvin kuin nenä niskaan.)
3. Jatkoin lauantaita hyvillä fiiliksillä vaihtamalla kuulumisia K:n kanssa (hihi, nyt sulla on huikeen mielikuvituksellinen salanimi!) ja nappaamalla samalla kahvit huiviin. Kotona pakkasin kassiin kirjan ja kirsikoita ja lähdin nauttimaan auringosta, jonka uutuudenviehätyksellä ei muuten ole rajaa. Päätin Ulla-Lena Lundbergin Jään (viisi tähteä) ja aloitin Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (vielä kesken, mutta silti viisi tähteä). Ilahduin kirjastoreissulla, kun lähikirjaston Suosittelemme-hyllyyn oli nostettu niin monta kiinnostavaa naisten kirjoittamaa kirjaa! Yritän parhaani mukaan raapustaa niistäkin muutaman rivin tänne blogin puolelle. Hyvien kirjojen ilosanomaa ei voi liiaksi levittää. Illalla kokattiin vielä työkaverin kanssa siskonmakkarakeittoa (suoritus ei ollut kovin kuvauksellinen mutta sitäkin namimaiskiksempi) ja koomattiin sohvalla Catfishingin pyöriessä.
4. Sunnuntain ja maanantain kärvistelin töissä ja irvistelin naamakirjan auringonlasku- ja mökkikuvia pursuavalle uutisvirralle. (Löysin kyllä suurta lohtua siitä ajatuksesta, että mulla ei ollut, eikä ole edelleenkään, yhtään hyttysenpistoa.) Maanantai-iltana kävin sitten noukkimassa asemalta ihanan turkulaisen vieraan, jonka kanssa lähdettiin seuraavana päivänä etsimään Helsingin kirppareita. Päästiin Kaivarin kanuunaan ja Hietalahden torille asti, mutta matka oli tälläkin retkellä määränpäätä merkittävämpi. Syötiin K-Market-eväitä puistonpenkillä, oltiin hysteerisiä hanhenkakasta ja haisteltiin ihania kukkia. Lompakkoa kevensivät jäätelöt, joita tankattiin vuorokauden aikana kolme kertaa. Mä lakkasin laskemasta, kun aurinkokin lakkasi (Lapissa laskemasta)! Sitä varten mulla on niin paljon löysiä paitoja, että mahtuu jäätelöä.1-2. Keskiviikkoiltana oli mun vuoro olla johdatettavana kotiseuturetkellä, kun otettiin Tuulin kanssa pyörät alle. Ja taas oli mun vuoro syödä jäätelöä, tällä kertaa puolukkasorbettia ja vaniljaa Haltialan maatilalla. Matkalla oli niin fiinit maisemat, että ihan ku olis ollut ulkomailla! Kesäretket on parasta.
3-4. Tänäänkin oli *rumpujen pärinää* jäätelöpäivä. Töiden jälkeen lähdettiin Steffin kanssa katsastamaan Teurastamon Street Food Thursday, mikä oli ihan kympin (okei, 16 euron) arvoinen juttu! Mä rakastan niin paljon just tällaisia letkeitä urbaaneja tapahtumia, joita Helsingissä järkätään nykyään ihanan usein. Värikkäitä lippuja, riippumattoja, meheviä tuoksuja, hymyileviä suita (jopa niissä kiemurtelevissa jonoissa) ja paljon useammalla kädessä Raikastamon limpparipullo kuin kalja tai kossu. Osallistumisen kynnyskin oli matala, kun piti vain ruohomatto ylittää! Pitkän pohdinnan jälkeen me päädyttiin jonottamaan vaaleanpunaisen rekan eteen, jonka luukusta Steffi sai yksisarvisburgerin ja meikä sateenkaarirautusalaatin. Maagista. Jälkkäriksi herkuteltiin Jädelinon jäätelöt, mun Workout of the Day koostui karhunvadelmasorbetista ja pistaasipähkinäjäätelöstä. Herkkuu! Jos huomenna ei tarvitsisi herätä töihin, olisi ollut kiva testata myös Kellohallin terassi. Seuraavan (ja kesän viimeisen) kerran Teurastamon ruokatorstai järjestetään 14.8., ja mie ainakin yritän olla myös silloin paikalla!

Sanon koko ajan, että mulla on kiire kiire kiire. On ollut pakko ottaa kalenteri takaisin käyttöön, että saa lukuisat menot sovitettua. Mutta kaikkine negatiivisine konnotaatioineen "kiire" on ihan väärä sana kuvaamaan elämääni tällä hetkellä. Hektinen, tiivis? Tai sitten vaan ihana. Just nyt ja huomisesta huolehtimatta.

(Eikä huomisestakaan oo huono tulossa, onnea Lotta-muru! ♥)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti