torstai 24. heinäkuuta 2014

I got the summerhouse madness

Lauantai-iltana pakattiin autoon neljä tyttöä ja sellanen määrä ruokaa, että heikommalla ruokahalulla varustettua olisi hirvittänyt. Matkalla Etelä-Savoon ehdittiin kokea niin kuumaa aurinkoa kuin mustia pilviä ja rankkasadettakin, mutta perillä mökkimaisemissa säät pysyivät täydellisinä läpi meidän kolmipäiväisen visiitin. Niinkin täydellisinä, että me otettiin laiturilla aurinkoa silloinkin, kun vastarannalla satoi.

mäntsäri23

Meillä ei ole omaa mökkiä, enkä ole koskaan oikein osannut sellaista kaivatakaan. Kun muut perheet ajelivat kesälomalla mökille Lappiin (ilmeisesti se menee niin, että vaikka asuu jo valmiiksi landella, on se mökki hommattava vielä syvemmältä korvesta), me ajeltiin lautalle ja Keski-Eurooppaan. Tuttavien kesämökeillä vietetyt muutamat viikonloput riittivät mulle mökkeilyksi. Tässä seurassa ja näillä ilmoilla olisin kyllä voinut jäädä mökkilaiturille vaikka koko kesäksi.

Nautin niin paljon siitä rennosta fiiliksestä, joka mut kamojen purkamisen ja jääkaapin täyttämisen jälkeen valtasi. Stressi häviää, puhelin unohtuu laiturille eikä sitä osaa edes kaivata. Itsekriittisyys karisee, kun istuu kolmen muun alastoman ihmisruumiin kanssa saunan laiteilla (yhdellä söpö saunamyssy päässä) selluliitti tutisten ja säärikarvat löylyissä havisten. Otettiin läppäri mukaan siltä varalta, että halutaan kuunnella musiikkia, mutta ei tainnut syntyä sellaista hiljaisuutta, joka olisi musiikilla pitänyt täyttää.

mäntsäri25 mäntsäri39 mäntsäri26 mäntsäri36 mäntsäri31 mäntsäri47

Sunnuntaina lähdettiin heti puuroaamiaisen jälkeen tarkistamaan, oliko se mustikkatilanne todella niin huono kuin huhuttiin. Mökkitien varresta kerättiin suhteellisen vähällä kykkimisellä kaksi mukia täyteen, joten sanoisin, että great success! Kun piirakantäytteet olivat kasassa, lähdettiin ottamaan aurinkoa laiturille, ja siinähän se iltapäivä rattoisasti kuluikin. Kun tuli kuuma, pulahdettiin uimaan, ja kun tuli nälkä, pilkottiin salaattiainekset laiturilla. Jossain vaiheessa käytiin pyöräyttämässä mustikkapiirakka, joka pääsi hieman kärtsäämään mutta maistui siitä huolimatta aivan erinomaiselta.

mäntsäri29 mäntsäri27 mäntsäri28 mäntsäri30 mäntsäri46 mäntsäri44 mäntsäri45 mäntsäri3 mäntsäri2

Illalla saunottiin pitkän kaavan kautta (ainakin mun mittapuulla), uitiin ja naureskeltiin toistemme valkoisille pyllyille, jotka istuivat suomalaiseen järvimaisemaan kuin nakutettu.

mäntsäri4 mäntsäri5 calm mäntsäri6 mäntsäri8

Seuraava päivä päräytettiin käyntiin aamulenkillä auringonpaisteessa, minkä jälkeen pistettiin edustusvermeet päälle ja lähdettiin kartsalle. Hassua, miten nuo mökkipaikkakunnat (ja muutenkin pienet paikkakunnat) muistuttavat toisiaan! Käytiin kääntymässä muodikkaan ja nuorekkaan muotipuodin kynnyksellä ja täydennettiin vesi- sekä jäätelövarannot, minkä jälkeen otettiin taas suunnaksi auringossa kylpevä laituri. Aloitimme Trivial Pursuit -turnauksen, joka päättyi lopulta puolenyön jälkeen melko tasaväkisissä tunnelmissa. Siinä välissä saunoimme, uimme, laitoimme ruokaa ja paahdoimme vaahtokarkkeja nuotiolla. Tiistaina lähdimme pöristelemään takaisin Helsinkiin, mutta sitä ennen järjestimme lettukestit laiturilla.

mäntsäri43 mäntsäri42 mäntsäri13 mäntsäri11 mäntsäri15 mäntsäri14 mäntsäri16 mäntsäri20 mäntsäri21

Kotiin toin 29 hyttysenpuremaa, järveltä haisevan tukan, ravittu sielun ja ruumiin, läpimärän talviturkin sekä latautuneet akut. Kiitos ihanaiset naiset! ♥

mäntsäri18 mäntsäri17 mäntsäri19-1

8 kommenttia:

 1. Oli ihanaaa ♡ Mä en ees tienny et meil lopulta oli se läppäri mukana :D haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olihan se, haha! :D Oltais voitu kattoo PLL:ää.

   Poista
 2. Onpa hienoja kuvia. Tuo kuva missä mustikkamukit on kannolla, on ihan jonkin kuvakilpailun voittajamateriaalia :) Todella upean näköinen mökkipaikka. Kyllä vähintään kerran kesässä pitää päästä mökkeilemään hyvässä seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hienoista maisemista on helppo ottaa hienoja kuvia. Toi mustikkakuva on kyllä munkin lemppari, onneks osui toi kuvauksellinen kanto matkalle. :D Ja niin pitää!

   Poista
 3. Upeita kuvia joista välittyy ihana tunnelma! Mahtis viikonloppu teillä :) Ja mustikkapiirakka näyttää niin herkulliselta, että on pakko tänä viikonloppuna kyllä tarkistaa paikallinen mustikkatilanne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä mahtavaa, näillä eväillä jaksaa loppuviikon paiskia töitä. :) Suosittelen, kyllä sieltä metsästä aina ne piirakkamustikat löytyy!

   Poista
 4. Ihan mielettömän ihania kesäkuvia tässä! Kesäinen fiilis välittyy tänne asti! :)

  VastaaPoista