torstai 10. huhtikuuta 2014

Brace yourselves – summer is coming!

Nyt, kun mittari näyttää olevan pysyvästi plussan puolella, viimeisetkin lumikasat ovat sulaneet ja kesävaatteet ilmestyneet kauppoihin, lienee ihan hyvä hetki innostua jo vähän etukäteen tulevasta kesästä. Tiedättehän, tehdä ne kaikki suunnitelmat ja bucketlistit, jotta voi sitten kesän lopulla todeta, että no eipä tullut tänäkään kesänä hypättyä laskuvarjolla tai opeteltua soittamaan trumpettia. Väsäsinkin tällaisen kesäkivalistan Annin innoittamana. First and foremost, aion tehdä tänä kesänä niin paljon töitä kun vaan irtoaa. Parin viikon kesälomaa lukuunottamatta jalkani ovat siis tiukasti Suomessa – eikä haittaa yhtään! Aion nauttia täysillä Helsingin kesästä kaupunkitapahtumineen ja valoisine öineen, säällä kuin säällä. Näin se käy:

kesä3 1. Kävelen paljain varpain niin paljon kuin mahdollista.
2. Syön hyvin! Kauden kasviksia ja hedelmiä, kaikkea grillattuna, jäätelöä, kirsikoita, mansikoita...
3. Poimin pakastimen täyteen marjoja.
4. Seikkailen! Lähellä ja kaukana. Haluan ottaa selvää paitsi Helsingin parhaista paikoista, kierrellä myös vähän muualla Suomessa. Ainakin Turussa. Ja Porvoossa!
kesä1 5. Nautin auringosta. Päivällä ja yöllä, rannalla ja puistossa.
6. Piknikkejä ja puistokännejä hyvien ystävien kanssa!
7. Poimin maljakkoon luonnonkukkia.
8. Käyn Korkeasaaressa. Ja SeaLifessa. Ja ehkä Lintsillä syömässä hattaraa.
kesä2 9. Luen enemmän kirjoja. Kirjan voi ottaa mukaan puistoon, läppäriä ei. Joten eipäs jumiteta koko kesää Netflixin ääressä!
10. Käyn Tallinnassa. Vaikka olenkin nähnyt muaailmoo, niin tuolla etelänaapurissa olen käynyt tasan kerran pari vuotta sitten tammikuussa.
11. Laitan uudet juoksukengät koville.
12. Otan ilolla vastaan myös ne sadepäivät. Parempi tunnistaa heti alkuunsa se tosiasia, että Suomen sää on huikentelevainen ja arvaamaton. Niitä pilvisiä ja kylmiä päiviä tulee ihan välttämättä, toivottavasti ei kuitenkaan ihan yhtä paljon kuin 2012. Sellaiset päivät kannattaa murjottaimisen sijaan kuluttaa vaikkapa siellä Korkeasaaressa. kesä5 13. Käyn Yyterissä. En edes muista, koska mun varpaat on viimeksi koskettaneet Yyterin hiekkaa! Pakko värvätä tänä kesänä kaverit reissuun.
14. Säästän meikkivoidetta. Kesä on hyvä aika antaa ihon vähän hengittää, kun rusketus peittää supisuomalaisen kalpeuden ja luonnonlapsi-meininki on muutenkin trendikästä.
15. Kirjoitan. Tai yritä edes. Ihan mitä vaan. Vaikka satuja. (Niitä nyt en ainakaan osaa).
16. Ajan pyörällä. kesä6 17. Valokuvaan. Kaivan sen ties kuinka kauan kadoksissa olleen jalustankin jostain!
18. Vietän aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Ja houkuttelen Helsinkiin myös ne kauempana asuvat kaverit.
19. Ja kun kesä kääntyy kohti syksyä, ihailen verenpunaisia auringonlaskuja ja säihkyvää tähtitaivasta.
20. Kieltäydyn murehtimasta. Turhia, tai muutakaan. Elämää se vain on.
kesä4

2 kommenttia:

 1. Hei mullakin on suunnitelmissa toi Tallinnaan meno! :D Mun kesä on ihan uskomattoman vapaa (mulla ei oo töitä ku palaan kotikonnuille vasta heinäkuun lopussa) joten aion ottaa kaiken irti. Työttömiä kesiä kun harvemmin on ilman stressiä! Tosi kiva toi uus kuva muuten sivupalkissa :)

  Ja hei sivuhuomautuksena et jee on muitakin joiden kesäsuunnitelmiin kuuluu (ulkona) lukeminen :D Kesä ja lukeminen vaan kuuluu yhteen, rajattomasti aikaa uppoutua kirjoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinn is always a good idea! ;) Ihan totta, ei oo peruskoulun jälkeen kovin montaa stressitöntä kesää ollut :D Tai no, viime kesänä stressi alko oikeestaan vasta elokuussa kun tajusin, miten persaukinen oonkaan. Hence, oon ihan onneissani, että tänä kesänä on piiiitkästä aikaa töitä! Nauti säkin vapaasta kesästä! (Tuntuupa hassulta toivottaa tällee huhtikuussa, haha.) Ja kiitos hei!

   Poista