keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lähilöytöretkeilyä

Jos minulta kysytään, yksi parhaista tavoista viettää aurinkoinen perjantai-iltapäivä on tutustua omaan kotikaupunkiinsa. Ottaa mukaan kaveri ja kamera, hypätä ensimmäiseen vastaantulevaan bussiin ja jäädä pois päättärillä. Voi päätyä vaikkapa Hernesaaren lumikaatopaikalle. Myrskytuulta uhaten toteutimme L:n kanssa tällaisen lähilöytöretken viime viikolla, ja lumettoman lumikaatopaikan lisäksi löysimme vaikka mitä! Jaan mahdollisesti niitä kuvia myöhemmin, mutta nyt haluan hehkuttaa niitä muita löytöjä!

Bar Llamas
Mä olen aina valitellut, että Helsingin keskustasta puuttuvat sellaiset ihanat, persoonalliset kahvilat, joita vaikkapa Budapest on pullollaan. Juju on kuitenkin siinä, että pitää lähteä vähän kauemmas! (Ei sillä, että Iso-Roba olisi jotenkin erityisen kaukana, mutta you know.) Iltapäivällä aukeava Llamas on kaiketi enemmänkin cocktailbaari kuin kahvila, mutta yhtä kaikki aivan iiihana paikka lämmitellä palelevia sormia teekuppia vasten. Ehkä ens kerralla sitten mojito kouraan!

Uffin villapaidat
Jos etsii psykedeelistä statement-villapaitaa, kannattaa suunnata Uffille. Etenkin euron päivien aikaan. Musta ois mahtavaa jäljittää niiden hullun värikkäiden ja kuviollisten villapaitojen entiset omistajat ja tekijät ja kysyä, että miksi. Tämäkin aivokäyrä-villapaita maksoi 2 euroa, haisee mukavasti vanhalle vaarille eikä kutita yhtään! Samalla reissulla löysin myös smokkibleiserin ja lähitulevaisuudessa shortseiksi leikkautuvat farkut!

Alnilam
Jokainen shopaholic tietää tämän tunteen: astut kauppaan ja löydät heti kymmenen asiaa, joista olet aina haaveillut, ja toiset kymmenen sellaista, joista et ole osannut vielä haaveilla mutta tiedät heti tarvitsevasi. Näin mulle kävi, kun astuin Alnilamiin. Tää kauppa on mun taivas! Olen aina haaveillut (ihan aikuisten oikeesti) yötaivasprojektorista ja aurinkokuntamobilesta! Alkeishiukkasystävistä ja astrolabista en ole osannut haaveilla, mutta nyt tiedän, että en voi elää ilman! Entäs sitten pimeässä hohtava tähtikartta ja ne karttapallot... Ihana kauppa!

4 kommenttia:

 1. haluun kans yötaivasprojektorin!

  tai oikeastaan kaiken tuolta kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ja!!! <3 Ihanaa etten ole yksin outouksieni kanssa.

   Poista
 2. Alnilam kuulostaa ihan National Geographicilta :D Aina ku meen sinne, päällimmäinen ajatus on että haluan esim. kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kuulostaa sellaselta kaupalta, josta mun on paras pysyä poissa! :D

   Poista