tiistai 12. marraskuuta 2013

Unelmana oma koti

Tää soluasuminen (kyllä, ne mun kämppiksen vanhemmat on edelleen täällä) on nyt käynyt niin rasittavaksi, että välillä joudun ihan tosissani tsemppaamaan. Hyvä uutinen sentään on, että kuulemma parin kuukauden päästä voisin saada samalta taholta yksiön, jota olenkin jo mentaalisella tasolla sisustanut. En tiedä kuinka hyvä coping-keino tämä Pinterestissä roikkuminen, IKEA:n katalogin selaaminen ja Kierrätyskeskus-reissun suunnittelu loppujen lopuksi on, mutta ainakin se vähän lohduttaa.

Pinterestistä olenkin löytänyt kivoja referenssikuvia ja ideoita pieneen tilaan. Mua viehättää sisustuksessa valo, moderni retroilu, boheemius ja hauskat yksityiskohdat. Näitä haluaisin uudessa (tulevassa) kodissani sitten yhdistellä.Pari esimerkkiä sellaisesta hienovaraisesta retroilusta, josta minä tykkään. Ei siis mitään pallotuoleja tai oransseja verhoja. Jos tuollaisen viimeisen kuvan kaappisysteemin jostain löytäisin, niin onni ois omanain! Simppeliin muotoiluun on mielestäni helppo yhdistää myös niitä värikkäitä yksityiskohtia, joista tykkään. Olen suuri lamppufani, ja kivaan lamppuun olisin valmis laittamaan myös vähän rahaa. Artekin lamput ovat ihania, toisaalta tykkään myös Design House Stockholmin Work-lampuista. Sellainen näyttäisi niin kivalta ruokapöydän yläpuolella! Kartellin suositussa Bourgie-valaisimessa on myös sellaista meikää ihastuttavaa kitschiä, ja vastaavan saisi Kodin1:stä kolmasosalla alkuperäisen hinnasta...Expedit-hylly löytyy muodossa tai toisessa lähes jokaisesta opiskelijakodista. Eikä ihmekään, onhan se kätevä ja nättikin! Harmittaa, että noita laatikoita ei enää IKEAn valikoimista löydy, vaan täytyy tyytyä toisiin. Tai pyytää iskää väsäämään...Mun silmää miellyttää pääosin vaalea värimaailma, ja isoimmat kalusteet saiskin olla valkoisia. Valkoinen sohva on kyllä hasardiakin hasardimpi tällaisen sottapytyn kodissa, mutta aattelin, että siihen voi sitten heittää päälle valkoisen torkkupeiton, joka on helpompi pestä tarpeen vaatiessa. Myös nuo mun rakkaat ja monta vuotta mukana kulkeneet Indiska-tyynyt näyttäisivät hyviltä valkoisen sohvan kulmassa. Sohvat on kyllä yleisesti ottaen joko ihan perkeleen rumia tai perkeleen kalliita (seriously, mitä oikeutta ihan tavallisella sohvalla on maksaa yli tonni???) tai molempia, joten Sen Oikean etsinnästä voi tulla jokseenkin piinallista.

Näissä kuvissa näkyy myös esimerkki kollaaseista, joista tykkään ihan hulluna. Kun oikeaan taiteeseen ei vielä ole varaa, niin tällaiset erilaisista kehyksistä ja kuvista kootut kollaasit sopivat mainiosti täyttämään tyhjää tilaa. Tällä hetkellä työpöydän yläpuolella oleva valokuvaseinäkin saa varmasti uuden elämän.

Keittiöhän tulee luultavasti olemaan ihan aitoa retroa tai ainakin kasaria, joten sen ulkoasuun ei ihan hirveästi voi vaikuttaa. Haluan kyllä sinnekin kivoja yksityiskohtia, raikkaita tekstiilejä ja söpöjä purkkeja esille. Ruokailuryhmästä mulla on sellainen visio, johon kuuluu pyöreä valkoinen pöytä ja neljä eriväristä tuolia. Rakastan sellaisia vanhoja puisia pinnatuoleja, ja olisi täydellistä, jos jostakin löytyisi neljä sellaista sudittavaksi!

Haluaisin jo piirtää havainnekuvia, kirjoittaa hankintalistoja ja rohmuta kehyksiä, tuoleja, purkkeja, kynttilöitä, pöytiä... Mun tuurilla muutto osuu kuitenkin johonkin pahimaan tentti-/joulunalusruuhkaan, ja asun viikkokausia pahvilaatikkojen keskellä. Etene, asuntojono, etene!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti