tiistai 5. marraskuuta 2013

Ranska, 2007

Mulla on koneen kätköissä kasa kuvia menneiltä matkoilta, ja ajattelin, että voisin yhtä hyvin muokkailla niitä tänne jaettavaksi aina silloin tällöin. Vanhoja matkakuvia on kiva katsella etenkin näin marraskuussa, kun tili on tyhjillään, taivas pilvessä ja sade rummuttaa ikkunalautaa...

fr5 fr6 fr7 fr8 fr9 fr10 fr11 fr14 fr15 fr16 fr17 fr18 fr19 fr20 fr21


Tehtiin kesällä 2007 perheen kesken kesälomareissu Ranskaan. Ajettiin, kuten lukemattomia kertoja aikaisemminkin Ruotsin, Tanskan ja Saksan kautta Hollantiin, ja sieltä Belgian läpi Ranskaan. Vietettiin muutama viikko Etelä-Ranskassa, ja toinen mokoma pohjoisessa. Päivän verran kävimme kääntymässä Pariisissakin, kuten myös Carcassonnen kuuluisilla linnoituksilla. Muuten kiertelimme lähinnä maaseudulla nimettömissä pikkukylissä ja kaupungeissa.

Ranskaan haluaisin palata toisenkin kerran, etenkin, kun siellä on nyt kavereitakin. Mulla on olemassa sellainen suunnitelman esiaste ensi kesäksi, että pyörähtäisin parin viikon reissulla akselilla Pariisi-Bordeaux. Toisaalta näitä kuvia katsellessa tekisi mieli pelmahtaa johonkin laventelipellon keskelle ja reissata ristiin rastiin pikkukaupunkeja. Ehkä sitten joskus, kun mulla on ajokortti ja automobiili.

6 kommenttia:

 1. Siis wau, ihania kuvia! <3 Teidän perheen kesälomareissu on ollut varmasti ihan mieletön :) Itse olen potenut koko syksyn ihan hirvittävää matkakuumetta, kunpa pääsisin pian reissaamaan ja näkemään maailma..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olin itseasiassa aika yllättynyt, että tuolta löytyi näinkin hyviä kuvia, kun tuolloin hätinnä 16-vuotiaana kamera ja sen käsittelytaidot olivat vähän toisella tolalla kuin nykyään. Vaikka no, ihan yhtä iso prosenttiosuus mun kuvista on epäonnistuneita nykyäänkin, joten ehkä tässä ei pidä kauheesti mistään kehityksestä puhua.... :D

   Oli kyllä hieno reissu, vaikka muistelen, että vanhusväen seura aiheuttikin välillä ahdistusta. Munkin matkakuume alkaa taas kolkutella, mutta maltti on valttia! Kevääseen kannattaa odottaa ihan jo siksikin, että pääsee huomattavasti halvemmalla lämpimään. :D

   Poista
 2. Mun on tullut käytyä vaan Pariisissa ja Calaisin satamassa. Etelä - Ranskaan ja Normadiaan olisi ihanaa pääsät joskus viettämään lomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo Calais näyttää hienolta paikalta! Ranska on kyllä siinä mielessä oiva matkakohde, että sieltä löytyy paitsi hienoja kaupunkeja, myös upeaa maaseutua ja mielenkiintoisia pikkukyliä.

   Poista
 3. Upeita kuvia! Tulee mieleen meidän Ranskan-matka, sekin vuodelta 2007 :D Toivottavasti pääsisin uudestaan ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, aijjaa! Törmättiinköhän? :D Pidetään peukkuja, että päästään lähtemään uusiksi, haha!

   Poista