tiistai 12. marraskuuta 2013

Kööpenhamina, 2011

Tehtiin heinäkuussa 2011 viikon reissu Kööpenhaminaan, seurana mulla oli ihanainen Pauliina, jonka söpöä blogia pääsee kurkkaamaan tästä. En muista, miksi suuntasimme juuri Köpikseen, mutta tuskin siinä taustalla mitään ihmeempiä oli. Oli kyllä ihan älyttömän hauska reissu täynnä kommelluksia! Kööpenhamina on aika täydellinen kohde lyhyellekin vierailulle, sillä keskusta on kompakti, eikä sellaista must see -nähtävää juurikaan ole. Mielestäni Köpis muistuttaa puhtaassa skandinaavisuudessaan ja tunnelmassaan aika paljon Helsinkiä. (Brysselin kanssa sillä taas on yhteistä se, että kummankin kaupungin tunnetuin nähtävyys on varsin kuppainen patsas.)

köpis1 köpis2 köpis3 köpis4 köpis5


Mulla on tältä reissulta lähinnä todella huonoa ja ylivalottuneita kuvia, mikä oli siinä mielessä hyvä, että suurimman osan saattoi hylätä yhdeltä istumalta! Mutta pahnan pohjia jouduin kaivelemaan, kun yritin keksiä tähän postaukseen kuvia (joku voi kysyä, miten niitä siltä tuli yli 30...) Meidän vierailumme aikana kaupunkiin ajoittui myös tuollainen värikkäiden, hassujen norsujen paraati (joskus 2000-luvun alussa törmättiin Tukholmassa lehmäparaatiin, ja sitten on vielä se Senaatintorilla vieraillut karhuparaatikin!) Kööpenhaminassa oli jälkkäritarjonta kohdallaan, ja kun siellä muuten ruokailu on aika hyvänlaisissa hinnoissa, syötiinkin lähinnä pieniä (sokeripitoisia) aterioita pitkin päivää. Ja sitten syötiin maailman paras bagel!

köpis6 köpis7 köpis8 köpis9 köpis10 köpis11 köpis31 köpis29 köpis30 köpis18 köpis24 köpis25


Meillä oli rutkasti aikaa vain kierrellä, ihmetellä ja istuskella. Viimeisen kuvan kahvilasta (siis tuossa kyltin vasemmalla puolella kuvan ulkopuolella...) sai maailman parasta, tuhdeinta porkkanakakkua. Istuttiin paljon myös Burger Kingissä nauramassa.

köpis12 köpis13 köpis14 köpis15 köpis16


Christiania, joka ei herättänyt mussa mitään hirveän hempeitä tunteita.

köpis17 köpis23 köpis33 köpis32 köpis26


Kööpenhamina on täynnä omituisia torneja ja jänniä patsaita. Pari paikallista poikaa nauroi meille, kun kerrottiin, että kävelimme ihan varta vasten katsomaan Pientä merenneitoa. Olihan se ihan herkkä.

köpis22 köpis21 köpis20 köpis19


Kaduilla tunnelma oli jotenkin avoin ja valloittava, ja illalla ne täyttyivät esiintyjistä. Katumuusikot olivat oikeasti ihan huippuja, ja heitä oli hauska kuunnella Nutella-crepesejä maiskutellen. Paikalliset olivat ystävällisiä, ja tutustuttiinkin muutaman hassunhauskaan tyyppiin matkan aikana. Muun muassa runoja kirjoittavaan herttuaan, josta olin ihan varma, että se on mun elämän mies! Terkkuja vaan sinnekin.

köpis27 köpis28 köpis34 köpis36 köpis35


Käytiin kuvista päätellen myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Tuon museoreissun sen sijaan muistan jotenkin hämärästi, jostain syystä meillä oli molemmilla joku hepulikohtaus päällä, ja naurettiin mm. kaikelle. Viimeisistä kuvista kiitokset Pauliinalle!

Ja tottahan toki käytiin myös Tivolissa, joka oli ihana ihana ihana! Se oli niin maagista, kun hämärä laskeutui ja tuhannet värivalot syttyi! Ja se on jotakin, mikä jokaisen täytyy nähdä itse! Plus, että mulla on Tivolista vaan todella huonoja kuvia ja muutama todella hämmentävä video, joita en todellakaan laita julkiseen levitykseen.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Siellä on niin kiva tunnelma, aijai!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Mä oon jo pitkään halunnut käydä Köpiksessä. Ehkä vielä jonakin päivänä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kannattaa kyllä ehdottomasti vaikka pikaisellakin visiitillä käydä! :)

   Poista
 3. Ihanii kuvii, ah mitä muistoja! Ihan paras toi mis toi pappa pyöräilee! Tuntuu, että oltiin tuolla tosi pitkään ja kaikki ne kommellukset palautu taas mielee<3 Onneks meitä ei murhattu tonne yöpymispaikkaa.

  ps. Lol olin jo unohtanu ne videot, mun on pakko saada nähä joskus ne taas:DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheheh joo älä! Joo tykkään kanssa tosta pappa-kuvasta, toi talo on niin mahtavan värinen. :D No mustakin tuntuu, ja mietin just, et kauan me siel oikee oltii? 7 vai 9 päivää? Ja mitä ihmettä me oikee puuhattiin? Käytiin siellä tiedepaikassaki muute hahah! Yritän saada ne videot sulle joskus johki. :'D Magikkuru mappu!

   Poista
  2. En muista ees, varmaa 9 ja silti keksittiin jotai tekemistä, vaikkei se keskusta mikää supermassiivinen ollu. :D muistakko ne pojat, jokka neuvo meitä menee pummilla ja jäivät sitte ite kiinni ku lähtivät meidän kaa samaa matkaa? :'D hahah nii käytiinki mul on joku kuva mis mulla on sellaset hiiren korvat päässä tais olla sustaki joku sellane.. XD tack!Eggu man :D :D :D ja ei vitsi, kysyin silt mun japanilaiselta kaverilta et voiks sanoo magikkuru nii se katto mua iha oudosti ja sano ei, mistä tollasen ees voon keksiny XD ja selitti jostai fushigista mut sanoin sille et mä sit ainaki käytän sitä. :Dmappu on muuten vieläkin tallella.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Thank you! I actually love it too, the house is so great and I was lucky with that fella cycling there :D

   Poista