torstai 26. syyskuuta 2013

Next Destination: Stockmann

TO DO LIST:
☆ hae töitä


En vieläkään tiedä, millainen paikka tämä mun blogini on, mutta ainakin se tuntuu sellaiselta paikalta, jossa haluan nyt vähän hehkuttaa menestymistäni työmarkkinoilla! Mulle on jo pitkään ollut selvää, että haluan nyt syksyllä hankkia opintojen ohelle töitä, ja kun tilin saldo syyskuun alussa oli vähän huolestuttavissa lukemissa, ryhdyin tuumasta toimeen ja lähetin hakemuksen toisen perään. Alkuun koko homma tuntui ihan mahdottomalta, kun hakemuksiin ei vastattu edes sen "Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun" -sikermän verran. Musta on todella inhottavaa ja epäkohteliasta, että hakemukseensa ei saa mitään vastausta – siis sellaisissakin tapauksissa, joissa ei ole mitään puhelinnumeroa, josta tiedustella. Oli miten oli, muutamia vastauksia sieltä kuitenkin tuli, ja kahdessa haastattelussakin ehdin käydä ennen Stockan haastattelua. Sain ensimmäisestä haastattelusta todella hyvää palautetta, joten vaikka paikka ei kokemuksen puutteen vuoksi auennutkaan, jäi haastattelusta hyvä fiilis ja ylipäätään sellainen olo, että ei työnhaku ehkä niin mahdotonta olekaan – pääsinhän jo haastatteluun asti ja onnistuin antamaan positiivisen vaikutelman haastattelijalle.

Stockmannille hain alunperin sekä erään yksikön Herkkuun vakituiseksi että Hulluille Päiville. Hullareiden osalta tulikin haastattelukutsu, ja viime viikolla minä ja ystäväni jo istuimmekin 18 muun kanssa ryhmähaastattelussa. Tilaisuudesta jäi mieleen lähinnä se, että ensimmäistä kertaa missään porukassa tunsin itseni vanhaksi näin neljännen vuoden psykologian opiskelijana : iso osa tuolla kun oli joko juuri lukiosta valmistuneita tai valmistumaisillaan olevia. Oli miten oli, haastattelu meni ihan hyvin, mutta vaikeahan noin isosta joukosta on muutaman geneerisen kysymyksen perusteella hirveästi edukseen erottua. (Yritä nyt siinä joukon viimeisenä kuvailla itseäsi muutamalla adjektiivilla, kun kaikki reippaan, iloisen ja positiivisen variaatiot on jo kuultu.) Parin päivän päästä sähköpostiin kuitenkin kopsahti ilouutinen: Tervetuloa töihin Stockmannille!

Tässä oli jo riemuittavaa kerrakseen. Tiistaina mulle kuitenkin sitten soitettiin rekrystä ja tarjottiin vakkaripaikkaa 16-tuntisella sopimuksella! Oli kyllä huimaa kuulla sellaista puhetta, että "ilomielin ottaisimme sut töihin", haha. Olin koko loppupäivän yks Naantalin aurinko ja Hangon keksi (eikö muualla kuin rannikolla osata hymyillä, häh?) ja ärsytin varmaan kaikkia yrmeitä junamatkustajia hymyilylläni. (Ei vaan, toivottavasti joku vaikka piristyi!) Kukaan ei vastannut edes puhelimeen, että olisin päässyt hehkuttamaan, niin oli pakko riemuita hiljaa itsekseen. Nyt olenkin sitten jo päässyt hihkumaan asiasta kaikille korvallisille.

Meidänkin alalla olisi tarjolla hommia esim. tutkimusavustajana, mutta mua ei kiinnosta sellainen pätkääkään. Nyt, kun vielä voin, haluan tehdä jotain ihan muuta, ja mä oikeasti tykkään asiakaspalvelusta. Ja ruoasta. Ja rahasta. Ainakin näillä näkymin duunin ja koulun yhteensovittamisen ei pitäisi muodostaa mitään suuria ongelmia, joten toivotaan, että aikaa jää myös jatkossa siihen lööbaamiseen, mistä mä niin kovasti tykkään.

Terveisin
tuleva oman elämänsä Kulta Into-Pii
(Ei vaan, mulla ne kultakolikot tuskin jää holviin pyörimään, ostoslistalla kun on parit kengät ja takki)

3 kommenttia:

 1. Moi! Törmäsin tähän tekstiin kun vähän googlailin juttuja stockmannin ryhmähaastattelusta, kun sain itsekin kutsun sellaiseen tämän vuoden hulluille päiville :D Mitä siellä kyseltiin noin suurinpiirtein? Entä oliko jotain ryhmätehtäviä tms tms, tai oisko jotain yleisiä vinkkejä? Koskaan en oo ryhmähaastattelussa ollut ja nyt on vähän perhosia vatsassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostais, koska sain itsekin kutsun ryhmähaastatteluun hulluille päiville :D

   Poista
  2. Moikka! Anteeksi tuhannesti teille molemmille, että tässä venyi ja paukkui! Mulla on ollut aikeissa kirjoittaa aiheesta ihan postaus ja ajattelin tehdä sen nyt sitten samaan syssyyn, mutta en vaan saanut itseäni kirjoittamaan sitä valmiiksi. Nyt kuitenkin viimein ois niitä vinkkejä jaossa täällä: http://smashthesnowglobe.blogspot.fi/2015/02/viisi-vinkkia-tyohaastatteluun.html
   Toivottavasti tää ei tullut kummallekaan auttamattomasti liian myöhään ja toivottavasti vinkeistä on myös apua. :) Tsemppiä työnhakuun!

   Poista