maanantai 26. elokuuta 2013

Kotini on linnani

En ole mikään sisustaja-ihminen, mutta mulle on tärkeää viihtyä omassa kodissani. Ja jotta viihtyisin siellä, sen pitää olla minun näköiseni. Tuntuu, että onnistuin siinä tämän uuden huoneeni kanssa aika hyvin! Haimme tiistaina IKEA:sta kirjahyllyn ja työpöydän, ja sain viimein loput tavarat paikoilleen. Pari päivää sitten vein pahvilaatikot ja muut rempparoskat ulos, imuroin ja pesin lattian. Kun levitin maton puhtaalle lattialle, minut valtasi ihana helpotuksen tunne: valmista!

Asun tosiaan solussa, kämppiksinä ovat iranilainen ja kiinalainen tyttö. Toistaiseksi yhteiselo on sujunut ihan hyvin, vaikka jälkimmäinen onkin tosi sotkuinen (todisteena kananmunan riekaleita keittiön katossa) ja tiputtelee sinne tänne pitkiä, mustia hiuksia. Jännitin vähän etukäteen, millainen koirankoppi sieltä meikäläiselle osoitetun oven takaa paljastuisi, mutta ihan mukavasti tänne ilmeisesti 10 neliön huoneeseen mahtuu! Tilaa ei ole liikaa, mutta ei liian vähääkään. Optimaalisesti. Ja muovimattokin on neutraalinvärinen.


Tällaiselle tyttölapselle on tärkeää, että vaatteet mahtuvat siististi kaappiin ja korut ovat käden ulottuvilla. Nyt ne ovat myös kivasti esillä. Haaveilin tuollaisesta säilytyssysteemistä jo edellisessä kämpässä, mutta en koskaan saanut toteutettua.


Vaihdoin tummanruskeat muovinupit Indiskasta ostettuihin keraamisiin. Avaimista mun oli joskus tarkoitus väsätä korut, mutta sopivan ketjun puutteessa ne saavat toistaiseksi koristaa kaapinovia. Catman löysi paikkansa ikkunalaudalta.
TyöPiste. Työpöytä on IKEA:sta, ja päällystin sen hyllyt samasta puljusta löytyneellä ihanalla lahjapaperilla. Pöydältä löytyvät kätevästi myös taiteilijatarvikkeeni alias meikkisiveltimet ja -kynät.
Oon haaveillut tällaisesta sängystä ja keijuvaloista iät ja ajat, ja nyt viimein!!! Sänky on Askosta, valot löytyivät sattumalta Prismasta. Rakastuin La Case de cousin Paulin värikkäisiin pallolamppuihin, mutta nepä olivatkin kadonneet Stokkan valikoimista. Postikulut netistä tilatessa olisivat olleet 15 euroa, joten muutenkin vähän kalliiden lamppujen tilaamista piti harkita. Sitten vastaavat Sirius-merkkiset osuivat silmiin Prismassa, ja pakkohan ne oli kotiin kantaa! Täydelliset.
Lamppu Kodin1:stä ja kahdenkympin kirjahylly IKEA:sta. Vielä pitäisi kehittää jokin hyllysysteemi DVD:ille ja tuleville kirjoille, ja tuohon oven viereen sellainen mahtuisikin.
Kuka sanoo, ettei roskis voisi olla söpö? Seinät kertovat intohimostani matkustukseen, niitä koristavat nimittäin lähinnä matkakuvat, postikortit, kartat ja tuliaiset. SPR:n kontista 5 eurolla irronneen peilin ajattelin maalata vielä joskus valkoiseksi, vaikka eipä se oikeastaan pahalta näytä noin puun värisenäkään.

Tämä on huone, jota voin sanoa kodikseni, johon on mukava iltaisin palata ja johon kehtaa nyt kutsua kavereitakin kylään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti