perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pastaa, paellaa ja port-viiniä eli Helena ja Tuuli lähtee etelään!

Kyllä, meikätyttö ajattelee vatsallaan. Myös sitä tulevaa matkaa, jonka olen täällä pari kertaa sivumennen maininnut ja josta aion nyt puhua papattaa vähän laajemminkin. Olemme siis suuntaamassa Tuulin kanssa Pohjois-Italiaan, Portugaliin ja Pohjois-Espanjaan alkaen 23. kesäkuuta! Postauksen kuvat on nyysitty ympäri nettiä, eivät siis ole minun ottamiani.


Italia

Ensimmäinen kohdemaa on siis Italia, jonne lennämme tutun ja turvattoman Ryanairin vankoin siivin. Laskeudumme (jos luoja suo) Bergamoon, josta tarkoituksenamme on vuokrata auto ja körötellä saman tien Garda-järven huudeille. Järvellä suunnittelemme viettävämme useamman päivän maisemia katsellen, syöden ja saksalaisia turisteja väistellen ja jatkavamme sitten Veronan kautta etelämmäs kohti Firenzeä. Firenzen jälkeen kohteena on unelmaisen näköinen La Spezia Välimeren rannalla. Autolla liikkuminen mahdollistaa senkin, että voidaan pysähtyä johonkin pikkuruiseen kalastajakylään (ai että, kun kuulostaakin idylliseltä!) ottamaan araa tai syömään jäätelöä. Iskä tosin minua jo vähän varoitteli tuosta Italian liikenteestä, mutta hiljaa hyvä tullee... La Speziasta lähdemme takaisin kohti Bergamoa 30.6. ja matkalla käymme ottamassa perusturistikuvat Pisan tornin kanssa.


Portugali

Milanosta kolistelemme kohti Portoa! Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä reilaamaan, mutta lentäminen ja autoilu osoittautuivat lopulta paremmaksi vaihtoehdoksi myös talouden kannalta: ainakin Espanjassa ja Portugalissa junailu on turkasen kallista. Mutta joo, Porto. Olen törmännyt yllättäen useampaankin portolaiseen täällä Unkarissa ja kaikki sanovat samaa: mahtava kaupunki. Uskon, mutta haluan silti nähdä omin silmin. Portosta junailemme itsemme Lissaboniin todennäköisesti sanan varsinaisessa merkityksessä. Lissabonissa olisi tarkoitus viettää useampi päivä ja auringonoton ja kaupungin kiertelyn lisäksi tehdä pari päiväreissua Cascaisiin ja satumaiseen Sintraan.


Espanja

Suurin musta aukko meidän matkasuunnitelmissa on se, miten siirrymme Lissabonista Espanjaan. No, toivottavasti sekin ratkeaa piakkoin. Tarkoituksemme olisi kuitenkin vuokrata auto myös Espanjassa ja ajella sillä pohjoisrannikkoa Santanderin kautta San Sebastianiin, ehkä käydä siinä matkalla myös vuoristoa tsiigailemasssa. San Sebastianista matka jatkuu Pamplonaan San Fermin -festivaalia ihmettelemään. Saatamme tehdä kiepin Ranskan puolella Bordeaux'ssa, sillä pari sikäläistä kaveriani haluaa ehdottomasti, että käymme moikkaamassa. Lupasivatpa tulla ihan autolla hakemaan. Oli miten oli, Pamplonasta pitäisi selvitä jotenkin Barcelonaan, mikä sekin on helpommin sanottu kuin tehty. Luotan siihen, että asiat järjestyvät. Tai siis, me järjestämme ne. Barcelonassa viihdymme näillä näkymin 12.7.-15.7., jolloin meillä on aamulento takaisin Suomeen.

***

Ihan pyllystä, kun kaikissa kolmessa maassa on niin paljon houkuttelevaa nähtävää ja syötävää, että jokaisessa voisi hyvin viettää tuon kolme viikkoa. Erityisesti Italian ja Espanjan kohdalla jouduimme pitkien välimatkojen takia karsimaan oikein urakalla, kun emme kuitenkaan halunneet vain viilettää paikasta toiseen vaan myös olla ja nauttia. Se siis tarkoittaa, että on tehtävä mitä pikimmiten toinen reissu!

Tällä hetkellä meillä on suunnitelmat ihan hyvällä mallilla, mutta yllättäen tuo autonvuokraus ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin kuvittelimme. Ensin päänvaivaa aiheuttivat vakuutukset ja piilotetut kulut, sitten tajusimme, että suurin osa firmoista vaatii aika ison lohkaisun luottokortilta takuuksi autoa vastaan. Mun opiskelijan Visan luottoraja ei noihin välttämättä riitä, joten toivotaan, että Tuuli saa kortin ajoissa... Nyt päivitellään vuoron perään, että miksi me oltiin niin tyhmiä, ettei tajuttu, mutta täytyy kyllä sanoa, etteivät nuo autonvuokrausfirmojen nettisivut mitään ihan helppoja ole, vaan kaikki ehdot ja kulut on piilotettu johonkin sadan linkin taakse. Yrittävät viilata linssiin!

Kaikenlaisia vinkkejä edellä mainittuihin kohteisiin otetaan ilolla vastaan. Mä olen tästä reissusta ihan superhyperinnoissani; aurinkoa, merta, hyvää ruokaa, vähän lisää aurinkoa, latinomiehiä... Toisaalta noita hostelli-, juna- yms. hintoja katsellessa kyllä ymmärrän, miksi jengi on Balkaniin päin.

2 kommenttia:

  1. Täällä on yksi kateudesta vihreä!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan matkakassa kasaan, matkakaveri kainaloon ja suunnitelmat täytäntöön! :D

      Poista