maanantai 27. toukokuuta 2013

Sinivalkoiset siivillä

Kun nyt tässä vuoden aikana on tullut kerättyä massiivista hiilijalanjälkeä lentokonesingahtelun muodossa, olen ehtinyt huomioida kanssaihmisten lentokenttäkäyttäytymistä. Erityisesti suomalaisten. En osaa sanoa, ovatko nämä ihan kansainvälisiä ominaisuuksia vai yksinomaan meidän Pohjolan poikien ja tyttöjen juttuja, mutta havaintojeni pohjalta esitän nyt kuitenkin yhteenvedon siitä, miten käyttäytyy keskiverto suomalainen lentomatkustaja. Varmuuden vuoksi lienee syytä korostaa, että yhteenveto on rankalla kädellä yleistetty ja kieli poskessa kirjoitettu mutta kuitenkin todellisiin ärsytyksenaiheisiin perustuva.

Ennen lähtöä
1. Check-in aukeaa! Lentokentän aulan tukkivaan kolme metriä leveään jonoon on ehdottomasti liityttävä minuutin kuluessa tästä, muuten voi jäädä koneesta. Tässä vaiheessa on tietysti jo nautittu loman kunniaksi kalja tai pari, joten kanssajonottajien iloksi läppä lentää. Vaihtoehtoisesti läppäsi on surkeaa myös selvinpäin.
2. Turvatarkastus! Tässä vaiheessa on aika ruveta muistelemaan, mitä kaikkia nesteitä siellä käsimatkatavaroissa nyt olikaan.
3. Vihdoin kansainvälisellä puolella. Kaljalle.
4. Portti aukeaa! Tässä vaiheessa olet luonnollisesti seissyt jonossa jo hyvän tovin, vaikka mitään ei tapahdu vielä ainakaan puoleen tuntiin. On nimittäin hyvin todennäköistä, että ellet ole ensimmäisten joukossa boarding-jonossa, jäät koneesta. Olkoonkin, että joudut tönöttämään kolme varttia tyhjänpanttina (ellei käytävän tukkimista lasketa).

Koneessa
1. Huh, ehdinpä koneeseen! Muista jättää parin penkin hajurako tuntemattomaan vierustoveriin (täpötäydellä reittilennolla joudut valitettavasti kuitenkin siirtymään epämiellyttävän lähelle). Saisko jo sitä kaljaa? Nyt kannattaa muuten kaivaa se kamera esiin, että saat lentokoneen siivestä kuvan.
2. Kone laskeutuu! Älä unohda taputtaa. Siinä vaiheessa, kun turvavyövalo sammuu, on rynnättävä heti keskikäytävälle kärkkymään. Muutenhan voi käydä niin, että et ehdi ulos koneesta! Tässä vaiheessa kannattaa myös selvittää, mistä kentällä saa kaljaa.

Kentällä
1. Matkatavarat! Paras taktiikka on leiriytyä etulinjastoon ahteri kiinni matkalaukkulinjassa. Muutenhan se oma laukku voi vaikka vahingossa livahtaa ohitse, ja kaikkihan tietävät, että sitten on peli menetetty!
2. Arrivals-hallissa! Nyt jostain sitä kaljaa.

2 kommenttia:

  1. Mä niin nauroin tälle! Truye story sis. Tämmöstä porukkaa on varsinkin noilla Euroopan halppislennoilla, tevreisin kokemusta on kun lennettiin viime kesänä Tutusta Budapestiin... :-D Noh, ehkä me suomalaiset vielä joskus opitaan erottuun eduksemme...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha! Jep, muilla mä en lennäkää ku halpislennoilla. :D Kuulemma sama meno myös Finskin lomalennoilla, et ehkä se ei oo vaan hinnasta kii. Budapest-Brysseli-lennolla kukaan ei muuten taputtanut, vaikka oltiinki ajoissa.

      Poista