keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Mut haastettiin!

Sain Sinkulta tällaisen haasteen, kiitos! Minun tehtäväni on siis vastailla muutamiin kysymyksiin ja laittaa haaste eteenpäin viidelle blogille. Kaikki eivät tietenkään tykkää tällaisiin vastata, enkä aiokaan painostaa ketään, mutta heitän kuitenkin haasteen seuraaville blogeille (tsekatkaa, kivoja ovat!)
Maitobaari
pau's world
Hysteria
Knights of Caledonia
Kuuletko?

Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin:
1. Vesi: Minusta on kehkeytynyt varsinainen litrahuuli, mitä tuohon veden juomiseen tulee. Onneksi en nirsoile hanaveden suhteen, muuten saisin kantaa Tescosta pullovettä selkä ruvella harva se päivä.
2. Aamupala: Päivä ei lähde käyntiin ilman aamupalaa, syön sen sitten kahdeksalta aamulla tai yhdeltä iltapäivällä. Koostumuskin on melkein aina sama, jugurttia tai puuroa ja teetä, joskus leipääkin.
3. Uni: Kaikkihan sitä tarvitsevat, mutta taidan olla erityisen herkkä unenpuutteelle. Ahdistun jo etukäteen, jos luvassa on 8 tuntia lyhyemmät yöunet, ja koko päivä saattaa mennä sen takia pilalle, etten ole päässyt uinumaan tarpeeksi pitkään. Toisaalta esimerkiksi matkustaessa sopeudun kyllä tähänkin.

En keksi enempää! Voin ihan hyvin viettää päivän edes vilkaisematta puhelinta, käymättä koneella tai näkemättä yhtäkään elävää sielua muualla kuin peilissä. Sori!

Viisi kirjaa, joita suosittelen muille:
1. Haiteksti (Steven Hall): Luin tämän jo useampi vuosi (siis ainakin kaksi) sitten, joten mielelläni lukisin uusiksi. Vaikuttava ja täysin erilainen lukukokemus kuin mikään ennen tätä teosta. Absurdi ja mieletön, vinkeintä kieltä ikinä. Sitä paitsi, hait on cooleimpia otuksia heti meduusojen jälkeen.
2. Jalat edellä (Reidar Palmgren): Luin tämänkin jo lukiossa kirjaesitelmää varten, ja pitäisi varmaan ottaa uusintakierros. Lukukokemus oli ravisteleva ja suorastaan kammottava, minulle tämä oli todella rankkaa ja ahdistavaa tekstiä. Ja kuitenkin ihastuin.
3. To kill a Mockingbird (Harper Lee): Viimeaikaisempia lukemisiani. Oli lukulistalla pitkään, ja onneksi viimein kirjaan tartuin. Huikea kertomus eriarvoisuudesta, lapsuudesta, aikuisuudesta ja elämästä.
4. A Song of Ice and Fire (George RR Martin): Minä en tykkää fantasiakirjallisuudesta. Harry Potterit ja ASoIaF muodostavat poikkeuksen sääntöön. ASoIaF (suomeksi siis Tulen ja jään laulu) ei ole vain fantasiakirjallisuutta, se on loistavaa kirjallisuutta. En ole ennen törmännyt yhä monipuolisiin, todellisiin, samaistuttaviin, vihastuttaviin ja ihastuttaviin hahmoihin kuin tässä sarjassa, ja kyllä niiden siivellä nyt muutamat taistelukuvaukset jaksaa kahlata läpi.
5. Saatana saapuu Moskovaan (Mikhail Bulgakov): Yksi ehdottomia suosikkejani. Kukapa voisi olla ihastumatta lakoniseen tyyliin, absurdeihin käänteisiin ja marinoituja herkkusieniä syövään puhuvaan kissaan? En minä ainakaan.

Viisi materialistista joululahjatoivetta:
1. OPI:n aluslakka ja päällyslakka, koska ne vaan on niin hyviä.
2. Joku messevä objektiivi kameraan.
3. Mokkapannu. Hankin sen kyllä varmaan ihan itse ennen joulua IKEA:sta.
4. Uudet Converset. Hankin nämäkin kyll varmaan ihan itse Lontoosta, mutta jotain piti keksiä!
5. Ömmmmmm... Kirjoja?

Viisi paikkaa, jossa haluaisin käydä:
No niin, näitä on sentään helppo keksiä! Tosin voisin tiivistää kahteen sanaan: koko maailma. Mutta otetaas nyt jotain tärppejä esille.
1. Aasia. Kiina, sykkivät suurkaupungit Hong Kong, Singapore ja Tokio, Indonesia... Sieltähän löytyy.
2. Praha. Näyttää siltä, että Praha jää raha- ja aikapulan vuoksi näkemättä. Mutta vielä joskus!
3. Cancun. En ole koskaan ollut sellaisella etelän all inclusive -löhölomalla, ja jos joskus olisin kunnon pohatta, niin tänne voisin lähteä. Cancunista voisi sitten tehdä kaikkia kivasti valmiiksi järjestettyjä retkiä muualle Meksikoon.
4. Amazon. Yksi unelmani olisi joskus seilailla tai mitä ikinä pitkin Amazon-jokea.
5. Roadtrip USA:ssa. Ei varmaan tarvitse kummemmin selitellä?

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat minua:
Piti kysellä muilta, kun en itse keksinyt. Kuulemma päättäväinen, suloinen, tehokas, sosiaalisesti suotava ja superfiksu. Arvio on vahvasti puolueellinen.

Viisi lempiruokaani:
1. Indonesialainen ruoka. Nammm. Ainakin se, mitä hollantilaisissa ravintoloissa on.
2. Kasvislasagne.
3. Pasta, pesto ja parmesaani.
4. Kanasalaatti.
5. Kala. Niiiin ikävöin kunnon tuoretta kalaa. Nam nam.

Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa kaikkien kanssa:
Ei minulla ole niin montaa!

Elä ja anna muiden elää on minusta aika hyvä yleisohje moneen tilanteeseen. Niin kauan, kun muiden tekemiset ei tee kellekään vahinkoa, niistä ei pitäisi ottaa pattia.

"It's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring", I agree!

Uskon myös siihen, että jokaisesta päivästä ja jokaisesta hetkestä on mahdollista löytää jotain kaunista ja syy jatkaa seuraavaan päivään ja seuraavaan hetkeen.

4 kommenttia:

 1. Oih - älä jätä Prahaa käymättä! Se on upeinta koko itäisessä Keski-Euroopassa, ja meni omalla suosikkikaupunkilistauksellani kakkoseksi Pariisin ja Barcelonan väliin ;) Juna vie edullisesti, ja kaupungissa on halpojakin yöpymismahdollisuuksia. Kaupunki on mukavan pieni suurkaupungiksi ja sen kaduilla on helppo maleksia tuntikausia. Vanhalla puolella on ihania pieniä taidekäsityöputiikkeja... ja aivan järjettömästi turisteja. Se on myös todella siisti, edes Kaarlen sillalla ei näkynyt edes tupakantumppeja maassa, ja siivouspartioita on joka paikassa. Päihittää mennen tullen Budapestin oikeastaan ihan kaikessa (paitsi ehkä juuri nyt hinnoissa kun forintin kurssi on romahtanut, taas vaihteeksi).

  Tuoretta kalaa ja mereneläviä kaipasin Unkarissa myös minä - kuten kaikki pohjoismaiset tuttavani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sinne tuleekin vielä joskus suunnattua, mutta ei tänä keväänä. Rahallisuus ja aika eivät vaan millään riitä. :/ Harmi vaan, että Suomesta matka sinne tulee aika kalliiksi. No, rikasta sulhasta odotellessa ja sillee. Ainahan tyttö saa toivoa.

   Jep! Kalasta valittaminen on vaihtareiden keskuudessa kyllä yleinen puheenaihe, kun kaikki ovat kotoisin merellisestä maasta. No, nauttiipahan siitä sitten Suomessa senkin edestä. Paitsi että eihän minulla siihen ole varaa. :D

   Poista
 2. Kiitti haasteesta, pyöräytän sen varmasti jossain vaiheessa! Tätä oli tosi kiva lukea. :--)

  ps. muun mieleen tuli heti "Tuoretta kalaa, suoraan merestä!" lol

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tee kun ehdit! :D Hahahaha, Aladdin kaikkialla!

   Poista