sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

KÄÄK!

(Ja hyvää pääsiäistä siinä sivussa, itsehän juhlin sitä kirjoittamalla kandia. Jos tästä nyt vielä sinne asti päästään, kun kerran aamukin alkoi tällä tavalla.)

Heräsin 8:47 (tai 9:47, en ole vielä ehtinyt tarkistamaan, onko kesäaika vaihtunut automaattisesti vai ei) koputukseen ovelta. Ensin ajattelin nähneeni unta, sillä kuka nyt pääsiäissunnuntaina näin varhain lähtee naapureita tervehtimään. Kun avasin huoneeni oven, tajusin heti, miksi aikainen herätys: eteisen lattialla oli lätäköittäin vettä! Ovella oli alakerran naapuri, jonka kämppään vettä oli myös päätynyt. Vesi tulee ilmeisesti suihkusta, mutta miksi – siinäpä hyvä kysymys. Onneksi nämä olivat niitä mukavia unkarilaisia, ja taloudesta löytyi jopa englantia puhuvia. Naapurit sulkivat asunnon veden puolestani ja soittivat korjaajan, jota tässä nyt sitten odotellaan.

Hirvityksellä odotan puolestaan sitä, kuka maksaa keittiön ja kylppärin välisen seinän kosteusvauriot, naapureiden kämpästä puhumattakaan... Voi meidän vuokraemäntäraukkaa, viime kuussa rempattiin pyykkikonetta ja vedenlämmitintä, ja nyt tämä. No, eipä se meidän vika ole, että aikansa elänyt (tai väärin asennettu tai muuten vaan surkea) tekniikka lahoaa juuri tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti