tiistai 30. lokakuuta 2012

Vilukissa valittaa

Minulla ei ole oikeasti mitään asiaa. Se lupaamani kansannousupostauskin on vaiheessa. Nyt minun täytyy kuitenkin varastaa hetki kallista aikaanne todetakseni, että täällä on ihan perkeleen kylmä!

Tänne iski viikonloppuna joku kylmä rintama, joka kuitenkin väistyy (ihailkaa hienoja Nelosen säätyttö -termejä) lupausten mukaan huomenissa: ulkona lämpötila on pyörinyt nollan ja kuuden asteen välillä, ja tähän päivään asti on ripsinyt myös lähes tauotta vettä. Ei siinä mitään, kyllä suomalainen pärjää, kun vaan pukee oikeat varusteet. Se, mikä minua riepoo, on tämä arktinen sisälämpötila. Kun kotiasuun kuuluu sukkien, villasukkien, paksujen legginsien, topin, pitkähihaisen t-paidan, villatakin ja paksun hupparin lisäksi pipo, on mielestäni jo varaakin valittaa! Käytävässä roikkuvan lämpömittarin mukaan sisällä on 19 astetta lämmintä, mutta my ass. Sen lisäksi, että nämä yksinkertaiset ikkunat vetävät kuin viimeistä päivää, hohkaa tuo kivilattiakin jotain Siperiän ikijäätä.

Ei kai tässä auta kuin luovuttaa ja kääntää lämmitys päälle. Kuulen jo, kuinka rahat kilisevät pankkitililtäni kaasuyhtiön kassaan. Niin jotta nauttikaahan siellä kylmässä Pohjolassa niistä lämpimistä, hyvin eristetyistä taloistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti