torstai 20. syyskuuta 2012

The world is your oyster!

Kärsin kroonistuneesta matkakuumeesta, joten suunnittelen jo tulevia matkoja täyttä häkää. Matkabudjettiinkin tuli Suomessa yllättävä 80 euron lisäpaukku (menee kyllä varmaan erinäisiin viime hetken ostoksiin), kun kävin viemässä kaksi täpötäyttä säästöpossua pankkiin. Kyllä se vaan on niin, että viidessa sentissä on miljoonan alku, ja tavoitteellinen säästötoiminta kannattaa!

Aloitin tämän postauksen kokoamisen jo Suomessa ja nyt sadepäivän kunniaksi ajattelin sen viimeistellä. Siispä, alustavia matkasuunnitelmia tulevalle vuodelle.

Kroatia
iloveeurope

Kroatiahan on viime aikoina tullut matkailijoiden keskuudessa varsin suosituksi, mistä johtuen juttua maasta pukkaa vähän väliä myös esim. Hesarissa. Aiemmin kesällä luin sympaattisesta naturistikylästä, perjantain lehdessä taas kerrottiin Visin saaresta, joka on Jugoslavian aikana toiminut armeijan salaisena tukikohtana. Lainasin kirjastosta Kroatia-matkaoppaankin, kun Unkarista ei moista ollut tarjolla.
Suunnittelimme itse asiassa lyhyttä Kroatian-matkaa täksi viikonlopuksi, mutta erinäisistä terveydellisistä ja aikataulullisista syistä siirrämme sen tuonnemmaksi. Ehkä jo ensi viikonloppuna?

Slovakia
wikitravel
autocarhire

Molemmat kuvat ovat Bratislavasta, mutta mielenkiintoista olisi käydä myös muualla.

Istanbul
zarzor.tumblr.com

Ystäväni innostui Turkista joskus ennen vuotta 2010, mutta tuolloin en vielä tajunnut maan viehätystä. Istanbul näytti kovin harmaalta, tylsältä ja saasteiselta. Mutta sehän on kaikkea muuta! Viime aikoina olenkin ruvennut fiilistelemään Istanbulia oikein kunnolla, ja kevääksi onkin jo matkasuunnitelmat olemassa.

Tshekki
iloveeurope
flickr

Praha on yksi niitä kaupunkeja, joissa olen halunnut käydä jo pitkään. Itse asiassa toukokuussa tehdyn Berliinin reissun oli alunperin tarkoitus suuntautua Prahaan, mutta lennot olivatkin yllättävän kalliita.
ESN järjestää lokakuun puolivälin paikkeilla parin päivän reissun Prahaan, mutta päätin jättää väliin ja mennä myöhemmin pienemmällä porukalla. Tuntuu nimittäin siltä, että tuolla reissulla maksaisin aika paljon sellaisesta, mikä ei minua henkilökohtaisesti kiinnosta. Ryhmämatkailu ei muutenkaan ole ihan minun juttuni.

Itävalta
flickr
flickr

Itävalta ei ole koskaan ollut minulle mikään ykköskohde mm. siksi, että siellä taitaa olla jopa suomalaisen näkökulmasta törkeän kallista. (Olen tarkkaan ottaen käynyt Itävallan puolella, kun Saksan Alpeilla kiipeiltiin.) Budapestista pääsee kuitenkin Wieniin ilmeisesti varsin helposti, joten ehkä sinne voisi parin päivän reissun tehdä ilman, että budjettiin tulee ihan mahdotonta lovea. Joulun alla voisi olla sopiva ajankohta.

Puola
flickr
iloveeurope

Turistille Krakova on kuulemma Varsovaa kiehtovampi, jälkimmäinen kun pommitettiin aika maan tasalle toisessa maailmansodassa. Siinä on minusta kuitenkin ihan tarpeeksi syytä käydä myös Varsovassa. Auschwitzia ei luonnollisestikaan voi jättää väliin. Puolaan suuntaan luultavasti keväällä, kun Paulina ja Karolina palaavat kotiin.

Suunnitelmia siis riittää ja varmasti niitä tulee myös lisää! Toivottavasti pian pääsen suunnittelemisen ohella myös toteuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti