perjantai 3. elokuuta 2012

Elämä on pitkä to do -lista

... tai siltä ainakin välillä tuntuu. Vaikka yliopisto hoitaakin lähestulkoon kaiken Erasmus-vaihtoon liittyvän paperityön, on lähtijän luonnollisesti järjestettävä yhtä sun toista ennen kuin lentokoneen pyörät irtoavat kiitoradasta. Paljon sellaistakin, mitä en ainakaan itse tullut heti edes ajatelleeksi. Yritänkin koota jonkinlaisen listan avuksi sekä itselleni että muillekin. Olen ihan käsittämättömän laiska hoitamaan tällaisia asioita, jotka eivät oikeasti vaatisi kuin puhelinsoittoa tai hiirellä klikkailua. Ja sitten kuitenkin stressaan ja herään yöllä miettimään, mitä kaikkea pitäisi tehdä.

Vaihto-opiskelijan muistilista

hae opintotukea opiskeluun ulkomaillaKela.fi

★ selvitä ajoissa, tarvitsetko viisumia, oleskelulupaa tai muita erinäisiä todistuksia – tietoa löytyy Suomen ulkoministeriön sivuilta (nimimerkillä olisinpa-tehnyt-tämänkin-ajoissa-niin-ei-tarvitsisi-nyt-stressata)

irtisano asunto, jos olet sen jättämässä – väh. 1 kk ennen vuokrasopimuksen päättymistä

irtisano sähkösopimus ja kotivakuutus

★ irtisano nettiliittymä ja mieti, mitä teet puhelinliittymälle

★ mieti, mitä vakuutuksia haluat tai tarvitset

hanki eurooppalainen sairaanhoitokorttiKela.fi

ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistoon ja hae uusi tarra opiskelijakorttiin

★ tee matkustusilmoitus Ulkoministeriölle

★ pidä ikimuistoiset läksiäiset

★ tee inventaario kaikesta, minkä omistat, ja hävitä turha tavara

★ pakkaa miljoona muuttolaatikkoa

Kuten yliviivattujen ja viivattomien rivien suhteesta voi päätellä, tekemistä – tai oikeastaan tekemisen ajattelemista ja perusteellisen ajattelun jälkeen tekemään ryhtymistä – riittää vielä viimeisiksi viikoiksi. Aloitin tänään pakkaamalla valtavaan pahvilaatikkoon kaapista kaikki ne vaatteet, joita en varmasti enää täällä ollessani käytä. Samalla heitin erinäisiä rytkyjä kirppiskasaan ja parikymmentä lirttiä suoraan roskiin. Olen haravoinut vaatekaappia useaan otteeseen kesän aikana, mutta siitä huolimatta sieltä löytyi 15-vuotiaan itseni ostamia makkarankuoritoppeja, parittomia sukkia ja – mikä hämmentävintä – sukkia, jotka ovat rikki paitsi isovarpaan ja pikkuvarpaan kohdalta, myös kantapäästä. Ehkä olisi pitänyt säästää ne urheilusukiksi, tuuletus olisi ainakin ollut kunnossa. (Heitin kyllä parit sukat pois ihan vain sillä verukkeella, että ne olivat toivottoman rumat). Tuntuupa vapauttavalta luopua maallisesta materiasta. Tätä pitäisi tehdä useamminkin.

3 kommenttia:

 1. Todellakin pitkä to do -lista sulla! Mun ystäväni, joka lähtee Venäjälle vaihtoon, repii hiuksiaan päästään, kun hänelläkin on samanlainen läjä tehtäviä matkaa varten.

  Ps. Sulla on ihana kirjoitustyyli. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on paljon asiaa.

  1. Söpö ulkoasu.

  2. Hyvää syntymäpäivää!

  3. Ikävöin sua jo nyt.

  4. Jos vaihdat liittymää, muista antaa mulle uusi numerosi, koska vaikka aionkin laittaa blogisi kirjanmerkkeihin, unohdan sen olemassaolon varmaan kuukausiksi, ja sitten itken, kun en tiedä, miten sulla menee.

  5. Oon niin kateellinen!

  VastaaPoista
 3. Veera: Ja lisää tulee joka päivä! :D Miksi, oi miksi, olen näin epäjärjestelmällinen? En halua edes kuvitella, millainen järkkääminen olisi edessä Venäjälle lähtiessä, kun ei ole mitään Schengen- ja EU-etuja. Kiitos! Varmaan menee vielä jonkin aikaa, ennen kuin löydän 'ääneni bloggaajana' (heh heh), mutta hyvä, jos tykkäät. :)

  Nelli: <3 tui tui! Kyllä saat numeron. :D En mä tota vanhaa varmaan irtisano kuitenkaan, niin kyllä ne viestit sit SIM-kortilta löytyy.

  VastaaPoista